Підприємець сам повідомив грабіжникам, де і коли вони зможуть зірвати «джек-пот» у 100 тисяч

Нещодавно в черговій частині ГУМВС України в Дніпропетровській області пролунав телефонний дзвінок. Колеги з Василівського райвідділу, що у Запорізькій області, повідомили: поблизу с. Новий Світ Солонянського району Дніпропетровщини стався зухвалий розбійний напад. Працівники міліції негайно виїхали на місце події, повідомляє Євгеній Леванцов (ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області). 

Як вдалося встановити правоохоронцям, жертвою розбійників став 39-річний водій вантажівки на ім’я Валентин (ім’я змінено). Чому саме його персона привернула увагу зловмисників зрозуміло – чоловік їхав до Дніпропетровська, маючи при собі 100 тисяч гривень, які дав йому хазяїн приватного підприємства, де він працює, на покупку трактора. Характер скоєння злочину дозволяв припустити, що лиходії добре знали, на кого вони полюють і ціну майбутньої здобичі. Тож, під час відпрацювання версій працівники міліції враховували і ці обставини.

Як не дивно, причиною всіх негараздів став саме приватний підприємець. Чоловік був настільки необережним, що під час розмови поділився інформацією про майбутню закупівлю трактора зі своїм односельцем, 43-річним Степаном (ім’я змінено). Напевно, підприємець свого часу був не дуже розбірливим у знайомствах, адже Степан виявився раніше судимим. Повідомлення про величезну суму грошей, які без супроводу повезе до сусідньої області водій, стали для зловмисника прямим сигналом до дій. Він розповів про це свому товаришу, також раніше судимому Олександру (ім’я змінено), і вони удвох розробили план нападу.

Тієї ночі, коли Валентин виїхав з грошима до Дніпропетровська, лиходії поїхали на власному авто за ним. О 04.20 водій зупинив свою вантажівку на узбіччі аби перепочити. Почекавши ще десять хвилин, зловмисники вдягли маски та під’їхали до нього. Вибивши дверне скло, чоловіки силоміць витягнули водія з кабіни та стали удвох бити його. На додачу, приголомшена людина отримала ще й кулю з пістолета травматичної дії. На щастя поранення прийшлося в руку, але пізніше медикам її все одно довелося прооперувати.

Зламавши таким чином спротив жертви, нападники поцупили 100 тисяч гривень та подалися світ за очі. Але довго насолоджуватися життям лиходіям не довелося.

Над розкриттям розбійного нападу працювали міліціонери обох областей. Як результат, вранці 27 жовтня у селі Василівка зловмисники були затримані. Наразі один з них утримується під вартою у Запоріжжі. Долею іншого опікуються працівники Солонянського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області. Під час проведених обшуків міліціонери вилучили маски з прорізями для очей, два пістолети травматичної дії калібру 9 мм та автомобіль, на якому пересувалися нападники. За скоєння розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.

МВС України
 

You may also like...