Зухвалі розбійні напади на Житомирщині, вчинили… дід з онуком

Кримінальний дует у складі дідуся та онука затримали нещодавно працівники Чуднівського РВ УМВС України в Житомирській області. Чоловіки, старшому з яких 72 роки, а молодшому – 20, підозрюються у скоєнні принаймі двох розбійних нападів. 

Проте, за словами начальника Чуднівського РВ Олега Войтюка, напади мали по-справжньому зухвалий характер. Посеред білого дня чоловіки відстежували жертв, вичікували слушний момент, один із них підбігав ззаду до людини, в обох випадках це були жінки, та вдаряв чимось важким по голові, намагаючись відразу оглушити. Потерпілі падали, а нападник забирав грошові кошти і мчав до автомобіля, в якому неподалік його очікував спільник.

Перший злочин було вчинено у грудні 2009, наступний – майже за рік, 19 жовтня уже цього року.

Схожість схем та певні обставини розслідування порушених кримінальних справ дозволили міліціонерам припустити причетність до цих подій одних і тих же осіб. Їх було затримано на початку листопада і ними виявились двоє жителів району, безпосередньо пов’язані між собою родинним зв’язком – дідусь та онук.

Попередньо встановлено, що за награбоване вони встигли купити телевізор, холодильник, моторолер та продукти харчування.

Тепер же кожен із них стверджує, що ідея розбійних нападів належала іншому.

– Я дуже любив свого онука и не міг йому відмовити. – слізно розповідає 72-річний затриманий.

Старша людина мала б застерегти молодого парубка, можливо, зупинити від необачного вчинку, натомість…

Втім, не зважаючи на поважний вік, належною шаною у знайомих чоловік не користувався, його, швидше, остерігалися та побоювалися, хоча у крайніх випадках зверталися: дідусь, начебто, міг позичити гроші. Однак цю інформацію, як і багато чого іншого, ще належить перевірити та з’ясувати всі об’єктивні обставини справи.

Наразі, повідомив Олег Миколайович, розслідування кримінальної справи, порушеної за статтями 186 (грабіж) та 187 (розбій) Кримінального кодексу України триває. Стосовно підозрюваних судом обрано запобіжну міру – тримання під вартою.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області
 

You may also like...