На Запоріжжі розкрито подвійне вбивство пенсіонерів, пасіка яких давала гарний прибуток

Місяць тому в Михайлівському районі Запорізької області сталося жорстоке вбивство. Невідомий позбавив життя місцевих пенсіонерів – 69-річного чоловіка та його 59-річну жінку – і виніс з будинку потерпілих понад 130 тисяч гривень. 

Тіла господарів із численними травмами лише через два дні після злочину знайшла жінка, яка принесла їм запрошення на вибори до органів місцевого самоврядування. Про жахливу знахідку вона негайно повідомила в міліцію. Враховуючи, що минуло достатньо часу, правоохоронці висунули припущення – негідник вже встиг «залягти на дно» разом із неабияким кушем.

Втім, зловмисникові довго уникати зустрічі з міліціонерами не вдалося. 27 листопада підозрюваного у вбивстві – 23-річного раніше неодноразово засудженого односельця загиблих, було затримано.

Як встановили оперативники, молодик добре знав, що дідусь тримає велику пасіку і напередодні продав близько 40 бідонів меду. Звісно, за такий солодкий та цілющий товар пенсіонер отримав чималі гроші.

Вранці того трагічного дня зловмисник прийшов до сусідів, які спокійно впустили його в обійстя. Та негідник не став довго забивати баки подружжю, а одразу ж накинувся на них із приготованою металевою трубою та сокирою… Понишпоривши по будинку, нелюд знайшов схованку господарів і з набитими кишенями накивав із місця злочину п’ятами.

Після скоєного нападник приїхав до Запоріжжя, де весь цей час піддавався спокусам великого міста, витрачаючи кревні гроші вбитих людей на свої задоволення. Правоохоронців вразив той факт, що на момент затримання в душогуба не залишилося майже нічого з кривавої здобичі.

Наразі стосовно зловмисника порушено одразу дві кримінальні справи за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Тож у вбивці і розбійника в одному обличчі є реальна перспектива опинитися на лаві підсудних у найближчий час.

Слід зазначити, що доля і раніше зводила підозрюваного із служителями закону – перший раз він опинився за ґратами за нанесення ножових поранень, а другого разу відвідав місця позбавлення волі за низку крадіжок. Слідство триває.

Семенюк Яна, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області

МВС України

 

You may also like...