Кримінальна хроніка Дніпропетровщини

Злочини та пригоди станом на 22 грудня. 

1. 11 грудня п. р. співробітниками Солонянського райвідділу міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів в с. Аполонівка у непрацюючого, 39-річного мешканця с. Сурсько-Михайлівка було вилучено два медичних шприці об’ємом по 5 мл. кожний, заповнені прозорою речовиною загальною кількістю 8.4 мл. Згідно довідки НДЕКЦ вилучена речовина визнана особливо небезпечною наркотичною речовиною «Перветин», сухою вагою 1.26 гр. За даним фактом, слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

2. 21 грудня п. р. до співробітників Індустріального райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління звернувся непрацюючий, 58-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що в його квартирі знаходиться труп непрацюючого, 49-річного знайомого. Співробітникам міліції вдалося з’ясувати, що того ж дня близько 04.30 господар оселі та його знайомий вживали спиртні напої. Раптом, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин між ними виникла бійка, в ході якої зловмисник кухонним ножем спричинив потерпілому проникаюче колото-різане поранення шиї, численні різані поранення черевної порожнини. Від отриманих травм чоловік помер. Знаряддя злочину – вилучено. За даним фактом, слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство»). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

3. 14 грудня п. р. співробітниками Дніпропетровського міського управління біля одного із будинків по вул. Червоного козацтва був задокументований факт продажу непрацюючим, 37-річним місцевим мешканцем наркотичної речовини об’ємом 2 мл. Того ж дня, за місцем мешкання зловмисника був вилучений шприц об’ємом 5 мл. з речовиною, яка за своїми зовнішніми ознаками схожа на наркотичну речовину. Згідно довідки НДЕКЦ дана речовина визнана особливо небезпечним наркотичним засобом «Перветин», сухою вагою 0.625 гр. За даним фактом, слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення,придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

4. 13 грудня п. р. співробітниками Індустріального райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління в ході проведення профілактичних заходів біля одного із будинків по пров. Фестивальному у непрацюючої, 36-річної місцевої мешканки було вилучено медичний шприц об’ємом 1,5 мл. з прозорою рідиною, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичну речовину. Згідно довідки НДЕКЦ вилучена речовина визнана особливо небезпечною наркотичною речовиною «Метамфетамін», сухою вагою 0.161 гр. За даним фактом, слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»). Зловмисниці загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ГУМВС України в Дніпропетровській області
 

You may also like...