На Житомирщині наркоділки відстоювали свій «бізнес» кулями, сталлю та бейсбольною битою…

Нещодавно працівники Новоград-Волинського міського відділу міліції затримали зухвалих наркоділків, які, окрім продажу смертельного зілля, ще й незаконно зберігали зброю.

На початку місяця до міського відділу надійшла інформація, яка надзвичайно зацікавила правоохоронців, що в одному з домоволодінь у Новограді-Волинському місцева мешканка приторговувала марихуаною та ацетильованим опієм, сумновідомим під більш розповсюдженою назвою – «ширка».

З метою викриття цього «наркокубла» кримінальним блоком Новоград-Волинського міськвідділу було проведено комплекс заходів із документуванням злочинної діяльності вказаної громадянки.

В ході проведення документування було встановлено ще один факт – співмешканець правопорушниці задля убезпечення їхнього «бізнесу», незаконно зберігав зброю та боєприпаси.

Коли ж міліціонери мали достатньо підстав, щоб впевнитись, що інформація є дійсною та повністю підтверджується – одразу ж почали діяти, адже з кожним днем та хвилиною наркоторгівці, наживаючи «капітал», безжалісно губили життя своїх численних клієнтів.

На основі зібраних доказів протизаконної діяльності суд видав постанову на проведення обшуку за місцем проживання жінки. У будинку «підприємливої» парочки, що радше нагадувала справжній наркоцех, виявили 200 мл «ширки», 250 грам макової соломки, 700 грам марихуани, пристрої і посуд для виготовлення наркотиків та їхнього споживання.

Що ж до зброї, то чолов’яга, намагаючись приховати її від зайвого ока, зробив у помешканні декілька схованок, де й переховував незареєстровані обріз мисливської рушниці 16 калібру, пістолет іноземного виробництва (для відстрілу гумових куль) та 131 патрон різних калібрів. Також в його домашньому арсеналі знаходились сталевий ніж з лезом 23 см та бейсбольна битка.

Як розповів перший заступник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Андрій Подік: «Обоє затриманих, 38-річний чоловік та 25-річна жінка, є жителями райцентру. Зазначу, що попередньо цей зловмисник вже притягався до відповідальності за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, але вийшовши з місць позбавлення волі, не знайшов кращого, як продовжити ламання людських доль шляхом продажу наркотиків. Від своєї злочинної діяльності вони отримували значні прибутки. При обшуку їхнього житла тільки «ширки» було виявлено майже 100 доз, що на чорному ринку оцінюється на суму 10 тисяч гривень». 

На тепер відносно «солодкої» парочки наркоділків вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за рядом статей КК України, а саме: ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), санкціями яких передбачено значні терміни ув’язнення.

Антон Сичевський, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

МВС України

You may also like...