На Миколаївщині вітчим забив до смерті пасинка-інваліда та викинув його на смітник

43-річний Олексій кілька років тому повернувся з місць позбавлення волі, де тривалий час відбував покарання за скоєння вбивства. За кілька років перебування на волі чоловік зустрів жінку, яка від першого шлюбу мала сина-інваліда. Кілька років родина проживала у спокої, поки Олексій з дружиною не почали проводити час за пляшкою горілки.  

Того дня чоловік спровадив дружину до родички у місто, а сам залишився з пасинком вдома. Розмістившись у одній з кімнат біля телевізора, обидва переглядали телепередачі. Увага Олексія зупинилась на якомусь телешоу і він з цікавістю почав його дивитись. Через деякий час пасинок-інвалід жестами почав показувати вітчиму, що хоче переглядати інший телеканал. Олексій не згодився з ним та, не звертаючи на нього уваги, продовжував дивитись телевізор. Згодом, обурений байдужістю вітчима, хлопець почав розмахувати руками та пересуватись у інвалідному візку по кімнаті, вказуючи на те, що потрібно перемкнути телевізор на інший телеканал. Іншого вибору у нього не було, адже за своєї вади розмовляти він не мав змоги. Маячня пасинка перед телевізором почала дратувати Олексія і у якусь мить він підвівся з ліжка, підійшовши до хлопця та кілька разів ударив його кулаком у живіт. Після такого «виховного» процесу бідолага замовк і тихенько сидів у кутку спостерігаючи за подальшими діями захмелілого вітчима. Той вже не чіпав хлопця, а переключивши телевізор, зібрався і пішов до своєї родички, яка жила неподалік. 

Через кілька годин, повернувшись додому, чоловік побачив мертвого пасинка, який з застиглим поглядом сидів у інвалідному візку перед телевізором. Знайшов у сараї мішок, господар закинув у нього тіло померлого та викинув на смітник, який знаходився у дворі. Це булла яма, яка залишилась від зруйнованого погребу. Щоб тіло загиблого хлопця не потрапляло нікому на очі, Олексій закидав його камінням, яке залишилось від будівлі. Міркуючи, що «справу зроблено», чоловік пішов до будинку відпочивати.

Про зникнення хлопця правоохоронців повідомили сусіди. Для них стало незвичним, що дві доби хлопець не з’являється на подвір’ї, а інвалідний візок порожній стоїть у веранді. Працівники міліції, які прибули за викликом відразу виявили труп інваліда, адже з ями було видно фрагменти його тіла. Підозрюваний у скоєнні злочину на той час знаходився у домоволодінні і при затриманні не заперечував своєї участі у смерті пасинка. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України («Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого»).

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...