Крімінальні події на Полтавщині

Крімінальні події на Полтавщині.

Викрито керівника підприємства, що отримала кредит у 800 000 гривень на підставі підроблених документів

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з підприємств міста Полтави, яка підробивши фінансову документацію підприємства, надала її до певного банку, на підставі чого отримала кредит на суму 800000 гривень, спричинивши збитки банку на зазначену суму.

По даному факту порушено кримінальну справу за статтями 191 ч. 5 (шахрайство) та 366 ч. 2 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Голова споживчого товариства «забула» спитати згоди пайовиків на продаж майна

Спіробітники відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Глобинського райвідділу міліції викрили голову одного із споживчих товариств, яка, зловживаючи службовим становищем, підробила протокол про проведення зборів пайовиків товариства, після чого уклала договір купівлі-продажу з приватним підприємцем та реалізувала останньому господарчий магазин за суму майже 14 тисяч гривень, чим спричинила пайовикам збитки на вказану суму.

По даному факту порушено кримінальну справу за статтями 366 ч. 1 (службове підроблення) та 191 ч. 2 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

УБОЗівці встановлюють все нові й нові факти злочинної діяльності осіб по постачанню до дошкільних навчальних закладів міста Полтави неякісних продуктів харчування

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю продовжують встановлювати все нові й нові факти злочинної діяльності осіб по постачанню до дошкільних навчальних закладів міста Полтави неякісних продуктів харчування, внаслідок чого державі було завдано збитків. Зокрема, викрито ще два факти підробки документів та їх використання.

Так, встановлено що у квітні-травні 2009 року бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю після закупівлі ковбаси внесла недостовірні відомості до товарних накладних, змінивши в них інформацію щодо сорту ковбаси з другого ґатунку на вищий, після чого підробила підпис директора та завірила печаткою підприємства. В подальшому по підробленим накладним, рахункам та копіям сертифікатів якості, вказана ковбаса була реалізована до відділу освіти виконавчого комітету Октябрської районної ради міста, в результаті чого бюджету Октябрської районної ради спричинено збитки на загальну суму понад 26 тисяч гривень.

Також правоохоронцями встановлено, що засновник даного товариства з обмеженою відповідальністю, з метою отримання перемоги в тендері по закупівлі продукції харчової промисловості, надав від імені певного підприємця до тендерного комітету відділу освіти виконавчого комітету Київської районної ради міста Полтави підроблені документи тендерної пропозиції, підробивши підпис зазначеного підприємця, та завіривши відтиском його печатки, на підставі яких протягом 2008 року поставляв продукти харчування відділу освіти виконавчого комітету Київської районної ради міста.

По даному фактам порушені кримінальні справи за статтею 358 ч. 1 Кримінального кодексу України (підроблення документів), якою передбачене покарання у вигляді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Викрито факт завдання збитків житлово-комунальному господарству у понад 100 тисяч гривень

Співробітники відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Комсомольського міськвідділу міліції викрили протиправну діяльність службової особи житлово-комунального господарства Комсомольського міськвиконкому та директора одного з приватних підприємств Комсомольська, які умисно, діючи в інтересах третіх осіб, шляхом внесення до актів виконаних робіт з капітального ремонту трубопроводів житлових будинків завищених обсягів роботи, безпідставно перерахували на розрахунковий рахунок приватного підприємства кошти в сумі понад 105 тисяч гривень, чим спричинили збитки управлінню ЖКГ Комсомольського міськвиконкому на вказану суму.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 364 ч. 1 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), якою передбачене покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зловмисники «заробили» 8,50 гривень та кримінальну справу

У ніч проти 21 січня у селищі міського типу Нова Галещина двоє зловмисників, розбивши віконне скло, проникли до будинку 84-річної пенсіонерки, де відкрито заволоділи її грошима. Зловмисниками виявилися неповнолітній учень одного з профтехучилищ та 26-річний безробітний місцевий житель. Все, чим змогли поживитися зловмисники у оселі старенької, це … 8 гривень 50 копійок.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 186 ч.3 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло), якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області 
 

You may also like...