Криминальная хроника Украины на 01.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 078 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 760 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 22 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 92 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, у яких вилучено 6,5 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені у громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 923 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано десять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 66 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 27 лютого після гасіння пожежі в квартирі 41-річної жінки було знайдено мертвою з ножовими пораненнями її 22-річну дочку та загиблого дворічного онука. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що увечері, 26 лютого, між затриманим та дівчиною виникла сварка, під час якої чоловік завдав смертельні ножові поранення потерпілій. Опісля убивця підпалив квартиру аби приховати сліди злочину.

У Павлоградському районі Дніпропетровської області 27 грудня минулого року у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаними ранами голови 76-річного пенсіонера. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що він уночі 27 грудня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілого, але його застав господар, після цього підозрюваний завдав останньому смертельні тілесні ушкодження.

У місті Макіївці Донецької області 26 лютого у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням 72-річного пенсіонера. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що увечері 24 лютого, затриманий з потерпілим вживали спиртні напої, після чого між ними виникла сварка. На ґрунті неприязних стосунків чоловік завдав смертельні ножові поранення пенсіонеру.

У Лохвицькому районі Полтавської області 26 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою 80-річну пенсіонерку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного молодика. Попередньо встановлено, що увечері 25 лютого підозрюваний з метою крадіжки зайшов до будинку потерпілої. Після чого завдав їй смертельні тілесні ушкодження і викрав мобільний телефон та дві пляшки вина.

У місті Горлівці Донецької області 27 лютого на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням спини 51-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що затриманий удень 27 лютого під час сварки завдав ножем смертельні поранення потерпілому.

У місті Калуші Івано-Франківської області 17 лютого у своєму будинку було знайдено тіло 66-річної пенсіонерки. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітних місцевих жителів – двох братів, віком 23 та 19 років, один з яких раніше судимий. Попередньо встановлено, що вранці 12 лютого з метою пограбування проникли до квартири потерпілої, завдали їй смертельні тілесні ушкодження і викрали 800 гривень та вироби із золота.

У місті Києві 28 лютого на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 29-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він, шляхом пошкодження замків вхідних дверей, проник до квартири 51-річного безробітного і викрав 9500 гривень, 740 доларів США, ювелірні вироби та відеоапаратуру.

У місті Петровському Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 52-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У Летичевському районі Хмельницької області на вулиці працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

У місті Новомосковську Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного, у якого вилучено 1,5 кілограма метамфетаміну.

У місті Луцьку працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника виконавчої служби, котрий вимагав та отримав 400 доларів США хабара та мобільний телефон від місцевого жителя за не накладення арешту на його майно. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) Кримінального кодексу України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з управлінь районної державної адміністрації, котрий вимагав та отримав 1800 гривень хабара від приватного підприємця за надання йому дозвільних документів на реєстрацію та використання сільськогосподарської техніки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора комбінату комунальних підприємств одного з міст області. Підозрювана вимагала та отримала десять тисяч гривень хабара від місцевого жителя за проведення позачергового ремонту його квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у березні 2008 року на підставі недостовірних відомостей про фінансову діяльність згаданого товариства отримав у публічному акціонерному банкові кредит у сумі 950 тисяч гривень, який не повернув. Слідчим відділом міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

У місті Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника комунального підприємства, котрий вимагав та отримав чотири тисячі гривень хабара від приватного підприємця за нескладання акту про виявлені порушення використання електроенергії в його торговельному кіоску. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...