Криминальная хроника Украины на 03.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 559 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 923 (38,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 27 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,5 кг вибухівки та 310 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб. У них вилучено 46,4 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 415 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 31 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких дві особи загинули та 39 – травмовані.

У Драбівському районі Черкаської області 1 березня у своєму будинку було знайдено мертвим з вогнепальним дробовим пораненням грудей 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні злочину працівники міліції затримали батька потерпілого – 58-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у будинку пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свого сина під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У місті Мелітополі Запорізької області 1 березня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 40-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні злочину працівники міліції затримали 31-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона у будинку потерпілого ножем вбила господаря під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Черкаси працівники міліції затримали 58-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 2 березня на ґрунті неприязних відносин за винагороду у вигляді власного автомобіля та грошей в сумі 1,5 тис. грн. замовив вбивство своєї дружини – 36-річної жительки цього ж міста. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство).

У місті Запоріжжі працівники міліції затримали п’ятьох безробітних місцевих жителів, віком 18-43 роки. Вони займалися виготовленням фальшивих грошей та їх збутом на території міста. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та підроблені купюри різного номіналу на загальну суму 33,4 тис. гривень. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

У місті Могилів-Подільському Вінницької області працівники міліції затримали п’ятьох місцевих жителів, віком 16 – 60 років, які займалися виготовленням фальшивих грошей та їх збутом на території міста. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та підроблені купюри різного номіналу на загальну суму 2,5 тис. грн. та 20 доларів США. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

У місті Миколаєві 14 лютого до приміщення магазину зайшов невідомий, який, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, відібрав у 30-річної місцевої жительки 400 гривень виручки й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя.

У Коростенському районі Житомирської області 1 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він 28 лютого в одному з селищ району, пошкодивши замки вхідних дверей, проник до будинку 31-річної безробітної і викрав два радіатори системи опалення та металевий бак для води. Частину викраденого вилучено.

У місті Донецьку 2 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він 27 лютого проник до квартири 59-річної місцевої жительки та викрав ноутбук та відеокамеру. Викрадене вилучено.

У місті Житомирі 1 березня до ГУМНС України в Житомирській області по спецлінії “101” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в одному з селищ області на території дошкільного навчального закладу закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано 160 дітей та вихователів цього закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 52-річний місцевий житель.

У Роменському районі Сумської області з будинку 14-річного місцевого жителя вилучено 41 мінометну міну калібру 50 мм часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Чернігові на вулиці працівники міліції затримали 43-річного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено пістолет та два набої до нього.

У Деснянському районі міста Києва під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі 41-річного безробітного було вилучено 500 г вибухівки та 114 набоїв до різної зброї.

У місті Світлодарську Донецької області працівники міліції затримали шістьох жителів області та жительку Луганської області, віком 25- 60 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів на території міста. За місцем проживання затриманих вилучено 30 кг макової соломки, 3 кг марихуани та 130 мл екстракційного опію.

У Києво-Святошинському районі Київської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 100 грамів героїну, 10 грамів амфетаміну, 10 грамів метадону та 15 кілограмів марихуани.

У Голосіївському районі міста Києва працівники міліції затримали 36-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 10 грамів героїну та 300 грамів марихуани.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2009 році незаконно реалізували 1,5 тис. тонн зерна пшениці, яке належало іншому товариству з обмеженою відповідальністю і знаходилося на відповідальному зберіганні у цьому ТОВ. Таким чином, вони завдали збитки ТОВ, якому належало зерно, на суму 1,7 млн. гривень. Слідчим відділенням міськвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 «Шахрайство» КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління кредитної спілки, двох голів наглядової ради й кредитного комітету цієї ж спілки, а також головного бухгалтера згаданої спілки й двох касирів. Вони впродовж двох останніх років оформили ряд фіктивних кредитних договорів, унаслідок чого незаконно заволоділи коштами вкладників спілки на загальну суму 85 мільйонів гривень. Двох співучасників затримано. Слідчим відділом Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника обласного управління відкритого акціонерного товариства та ведучого економіста цього ж управління. Вони не перевірили наявність заставного майна в приватного підприємця, унаслідок чого остання отримала кредит на суму 1 мільйон гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 «Службова недбалість» КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора районного навчального спортивно-технічного центру. Вона вимагала та отримала три тисячі гривень хабара від жителя району за видачу йому свідоцтва про начебто проходження ним навчання та здачу іспитів за програмою підготовки водіїв. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 «Одержання хабара» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...