Криминальная хроника Украины на 16.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 620 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 341 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 36 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 34 особи. У правопорушників вилучено два карабіни, сім обрізів мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, сім гранат, 200 грамів вибухівки та 324  набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 17 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 521 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  сім осіб загинули та 53 – травмовані.

У місті Пирятині Полтавської області 24 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 81-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, який із метою крадіжки проник до будинку потерпілої, але оскільки його побачила господарка, вбив її ножем.

У Липоводолинському районі Сумської області 11 березня в будинку 47-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя було знайдено мертвим з рубаною раною голови 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали господаря будинку, який сокирою завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Токмаку Запорізької області 15 березня у своїй квартирі було знайдено мертвими з тілесними ушкодженнями подружжя, якому по 85 років. Попередньо встановлено, що вбивство потерпілих скоїв їх онук – 27-річний безробітний місцевий житель. (Перебуває на обліку в психіатричній лікарні області). Його поміщено до цієї лікарні для проведення обстеження.

У Чутівському районі Полтавської області 14 березня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річну безробітну місцеву жительку, яка  ножем вбила потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

В Оболонському районі міста Києва 24 червня до приміщення пункту обміну валют відділення одного з банків зайшов невідомий. Він, погрожуючи пістолетом, відібрав у касира пункту 25,1 тис. гривень, дві тисячі євро, 1,3 тис. доларів США та 1,7 тис. російських рублів й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили раніше затриманого за пограбування 39-річного безробітного жителя Київської області.

У місті Лисичанську Луганської області працівники міліції затримали 40-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона 15 березня за 25 тисяч гривень намагалася продати свою новонароджену дочку 30-річній безробітній жительці обласного центру. Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» КК України.

У Козельщинському районі Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, який на кладовищі з хуліганських спонукань пошкодив пам’ятники на десятьох могилах.

У місті Павлограді Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено шість гранат РГД-5.

У місті Павлограді Дніпропетровської області 14 березня на вулиці працівники міліції затримали 22-річного іноземця, у якого вилучено гранату РГД-5.

У місті Полтаві 15 березня на вулиці працівники міліції затримали 25-річного іноземця, у якого вилучено 51 набій калібру 5,6 мм.

У Великописарівському районі Сумської області працівники міліції  затримали 34-річного  безробітного, у якого вилучено два кілограми марихуани.

У Дарницькому районні міста Києва працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 15 кілограмів суміші для паління (містить наркотичний засіб).

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців Міністерства оборони України. Вони торік в місті Керчі придбали у товариства з обмеженою відповідальністю 90 квартир у двох будинках, які не були введені в експлуатацію (квартири не придатні для проживання). У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 33,2 млн. гривень. Органами прокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, який дав три тисячі доларів США та тисячу гривень хабара начальнику відділу закритого акціонерного товариства за повернення йому лічильника електричної енергії, вилученого під час проведення перевірки дотримання правил користування електричною енергією. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 «Давання хабара» КК України.

У місті Тернополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника відділу міської ради. Він у 2007 та 2008 роках підписав акти виконаних робіт з капітального ремонту 11 ліфтів у житлових будинках міста (роботи фактично не виконані). Таким чином, державі завдано збитки на суму понад 165 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...