За 2 місяці столична ДАІ виявила 1825 порушень законодавства, допущених автоперевізниками

Скільки автоперевізників не перевіряй все одно порушень ми виявляємо багато. За поданнями та інформацією Державтоінспекції, Головавтотрансінспекцією Міністерства інфраструктури України були позбавлені ліцензії 9 автоперевізників за порушення порядку надання послуг на право здійснення перевезень пасажирів автомобільним транспортом, – говорить начальник управління  ДАІ м. Києва Анатолій Курінний.

З початку року для посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, покращення транспортної дисципліни водіїв, що займаються перевезеннями пасажирів співробітниками Державтоінспекції було здійснено 166 перевірок. Під час їх проведення  перевірялись автогосподарства та фірми – перевізники. І передусім стосовно виконання ними вимог Закону України «Про дорожній рух».   Особлива увага зверталась на зберігання та здійснення передрейсового контролю за технічним станом автобусів, обов’язкового медичного огляду водіїв. Під час роботи водіїв на маршруті зверталась увага на дотримання ними правил перевезення пасажирів. Здійснювався також контроль за недопущенням водіями встановлених обмежень швидкості, порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів, порушень правил руху через залізничні переїзди та інше.

За 2 місяці інспектори ДАІ загалом виявили  1825 порушень законодавства, допущених водіями транспортних засобів. При цьому 5 водіїв перевозили людей, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння!!! При перевірках оглянуто 4012 транспортних засобів. Із них 753 визнано технічно несправними, а майже 400 машин зняли з лінії заборонивши їх подальшу експлуатацію, доки не будуть усунені виявлені недолікі. Інспектори ДАІ виявили 66 водіїв, які керували транспортними засобами без необхідних документів, 215 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху та за проїзд на заборонний сигнал світлофора та регулювальника. За цей час відхилення від встановленого маршруту руху допустили 162! водії.  Зафіксовано також 161 порушення правил зупинки при посадці-висадці пасажирів.

До відповідальності притягнуто 119 посадових осіб підприємств автоперевізників. Крім  того, за грубі порушення в роботі автоперевізників у різноманітні інстанції, що здійснюють контроль за їх роботою направлено 16 інформацій  щодо недоліків у їх діяльності для відповідного реагування.

ДАІ м. Києва

You may also like...