Криминальная хроника Украины на 30.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 167 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 048 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних  нападів, 25 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 263 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 6,6 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто  24 809 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 44 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  дві особи загинули та 58 – травмовані.

У Михайлівському районі Запорізької області 28 березня у палаті  психоневрологічного диспансеру було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 61-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали пацієнта цього ж диспансеру – 60-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Запоріжжя, який у палаті ножем убив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Рогатинському районі Івано-Франківської області 28 березня у меліоративному каналі знайдено тіло 9-ти річної дівчинки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці села, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зґвалтував та вбив дитину.

У Голосіївському районі міста Києва  10 вересня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка віком до 55 років. Ним виявився 53 –річна особа без певного місця проживання та роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річну особу без певного проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він у місті завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

На Івано-Франківщині працівники міліції викрили трьох раніше затриманих за скоєння розбійних нападів жителів Тернопільської області, віком 20 – 21 рік, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони організували злочинне угрупування й впродовж минулого року на території Івано-Франківської та Тернопільської областей скоїли три розбійних напади.

У місті Одесі 29 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземця, який на вулиці міста, разом із спільником, завдав тілесні ушкодження 25-річному безробітному місцевому жителю й відібрав у нього мобільний телефон та вироби із золота. Частину викраденого вилучено. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У місті Ромнах Сумської області 15 березня до технічного приміщення товариства з обмеженою відповідальністю зайшли двоє невідомих. Вони облили легкозаймистою рідиною телевізійне обладнання, підпалили його й втекли. Унаслідок цього сталася пожежа, яку було ліквідовано через 40 хвилин. Люди не постраждали. Вогнем пошкоджено обладнання та близько 15 кв. м приміщення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного жителя міста Сум, який  спільно з 36-річним безробітним місцевим жителем скоїли цей злочин.  Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У Володимир-Волинському районі Волинської області на вулиці працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У Донецькій області працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, з будинку якого вилучено шість кілограмів марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю заарештували двох працівників відділу міської Державної податкової інспекції. Вони вимагали та отримали десять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за ненакладення штрафних санкцій та непритягнення до відповідальності за виявлені порушення у його підприємницькій діяльності. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців колективного підприємства. Вони, у порушення вимог Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, з метою ухилення від сплати адміністративно-господарських санкцій, надали до фонду соціального захисту інвалідів неправдиві відомості про кількість працевлаштованих інвалідів на підприємстві. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 4,1 млн. гривень. Слідчим управлінням УМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з управлінь обласної державної адміністрації. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від жительки міста Тернополя за сприяння їй в отриманні ліцензії на право здійснення медичної практики. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох місцевих жителів. Вони, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у місті організували діяльність шести інтерактивних клубів, у яких здійснювали надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Гральне обладнання вилучено. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203-2 «Зайняття забороненими видами господарської діяльності» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...