Аби не виплачувати кредит, винахідлива жінка… вкрала автомобіль сама у себе

Наразі викрадення автомобілів – це бізнес, за рахунок якого любителі легкої наживи прагнуть до скорочення витрат. Також можна сказати, що це найбільш безболісна пригода, що пов’язана з автомобілем. Власник втрачає тільки потенційно майно, яке може бути відновлене. Але, часто винахідливість у викрадачів межує з дурістю. А іноді і саме життя підкидає несподівані і смішні повороти у, здавалося б, до дрібниць продуманому викраденні. Власники, попередньо сховавши автомашину, заявляють про викрадення до відділення міліції. Але тільки пізніше розуміють, що викрадення власного автомобіля – це не вихід з боргової ями.

24 березня мешканка Армянська заявила про викрадення свого авто. За словами заявниці, автомобіль у вечірній час вона залишила на майданчику біля будинку. Вранці, збираючись на роботу, Ірина виявила, що машини немає, а пульт від сигналізації показує, що вона відкрита.

У ході проведення бесіди з жінкою про те, за яких обставин викрали машину, чи підозрює вона кого-небудь, правоохоронці з’ясували цікаві подробиці зникнення авто. Ірина розповіла про те, що автомобіль перебував у кредиті. А в неї на даний момент немає грошових коштів на сплату кредиту в банк. Що їй би було дуже вигідно його продати, а тут таке нещастя. Крім того, було помітно, що жінка  щось не договорює.

Незабаром вона зізналася, що машину ніхто не крав. Так як потрібно було платити кредит, а грошей не було, іншого виходу, як сфальсифікувати викрадення, вона не знайшла. Ірина сподівалася, що мине півроку і машина знайдеться, а на цей час банк призупинить погашення кредиту.

У Красноперекопську взяла в оренду на тимчасове користування гараж, в якому і сховала своє авто. При виїзді оперативної групи Армянського МВ на місце події, машина була знайдена.

Стосовно зловмисниці порушено дві кримінальні справи за ч. 1 ст. 383 КК України – за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та за ч. 1 ст. 384 КК України – за завідомо неправдиві показання. Крапку в цій справі поставить суд.

Ім’я змінено.

Валентина Шаповалові
ВЗГ ГУМВС України в АР Крим

МВС України

You may also like...