Вуличні маніпуляції з «дорогими діамантовими виробами» – чистої води шахрайство

У м. Горлівці знову пригадали стару шахрайську схему з діамантами. Ця афера діяла на території міста у 1994-1996 роках. Потім настало затишшя. Але цього року знову були зафіксовані подібні випадки шахрайства.

Як розповіла Юлія Шепель, начальник сектору дізнання Центрально-Міського РВ міліції Горлівки, двоє хлопців років до 30 на вигляд, представляються Віталієм і Владиславом, підходять на вулиці до громадян і пропонують придбати товари побутової техніки, привезені з-за кордону, по цінах значно нижче ринкових. Якщо людина «купується» на цю вудку, з ним продовжують «працювати» далі.

Природно, у зацікавленого городянина вказаної суми не виявляється, і всі разом прямують до його будинку. По дорозі розмовляють і, нібито ненавмисно, продавці побутової техніки говорять про те, що у них також є діаманти на продаж. Ціну пропонують вельми прийнятну. І на цю пропозицію «ведеться» покупець.

– Далі події розвиваються блискавично, – розповідає Юлія Сергіївна, – показуються «діаманти», що насправді є скляними виробами, береться певна сума в заставу, покупець прямує до ювеліра для визначення дійсності, а самі продавці залишаються чекати біля під’їзду.

Банальна схема «розводу». Піднявшись до фахівця, людина виявляє, що там ніколи не проживав ювелірних справ майстер. Після цього розчарування покупця продовжуються, бо на виході з під’їзду вже і близько немає тих хлопців, які продали «коштовності». Згодом потерпілий розуміє, що став жертвою аферистів і прямує в найближче відділення міліції.

Керівництво Центрально-Міського РВ Горлівки звертає увагу городян на те, що маніпуляції на вулиці з нібито дорогими діамантовими виробами є чистої води шахрайством і настійно рекомендує уникати таких пропозицій. А якщо ж ви попалися «на гачок» шахраїв, не зволікаючи, наберіть номер «102».

ДЗГ МВС України

You may also like...