Розлюченого дебошира зупинила тільки куля працівника міліції (ФОТО)

До Жашківського райвідділу міліції УМВС України в Черкаській області звернулася жителька села Нагірна із заявою про те, що один з її родичів вчинив сімейну сварку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

При затриманні зловмисника той поранив одного з правоохоронців. 

Під’їжджаючи до місця події, працівники міліції ще здалеку почули ґвалт і побачили чоловіка, який, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, чинив сімейну сварку: він у неадекватному стані бігав по подвір’ю, тримаючи в руках мисливську рушницю. Дебошир був украй агресивним і ні на мить не випускав із рук зброю.

Події почали розгортатися буквально за частку секунди: не встиг автомобіль з правоохоронцями доїхати до воріт будинку, як зловмисник вже почав стріляти по працівниках міліції. Здійснивши постріл з гладкоствольної рушниці 16-го калібру, зловмисник важко поранив 31-річного старшину міліції Анатолія Кучерука.

Оцінивши всю загрозливістьситуації, старший дільничний інспектор майор міліції Володимир Самарзастосував проти озброєного зловмисника табельну вогнепальну зброю, поранивши його в ногу. Правоохоронці одразу ж роззброїли дебошира. Ним виявився 46-річний непрацюючий місцевий житель.

Поранених терміново доставили до лікарні. Працівник міліції знаходився у вкрай тяжкому стані – дробини влучили йому в руки та живіт. Лікарі терміново зробили пораненому операцію, зараз життя правоохоронця у безпеці.

Поранений в ногу зловмисник знаходиться в лікарні, почуває себе задовільно, каже, що жалкує про скоєне. Наразі дебошира затримано за ст. 115 КПК України, він перебуває в лікарні під вартою. Прокуратурою стосовно чоловіка порушено кримінальну справу за ст. 348 КК України «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років або довічного позбавлення волі. Зброю направлено на дослідження.

За словами начальника УМВС України Черкаській області полковника міліції Валерія Дернового, при затриманні озброєного зловмисника працівники міліції діяли чітко в рамках вимог Закону України «Про міліцію».

– Ті, хто буде посягати на життя і здоров’я громадян або правоохоронців, – підкреслив Валерій Володимирович, – повинні знати: на такі злочинні дії у нас є жорстка відповідь, і ця відповідь – Закон, згідно з яким ми будемо давати відсіч злочинним діям і згідно з яким правопорушники будуть нести передбачену законодавством відповідальність за скоєне.

ВЗГ УМВС України у Черкаській області

You may also like...