Уродженець Азейбарджану убив свого земляка, помстившись за родича

У деяких ЗМІ  з’явилося повідомлення про те, що в Донецьку нібито відрізали голову громадянину Азербайджана. Ця інформація не зовсім відповідає дійсності й викладена не досить коректно: подія мала місце не в Донецьку, а в Макіївці, і потерпілому нанесені зовсім інші тілесні ушкодження.

До чергової частини Макіївського міськуправління міліції 13 липня надійшло повідомлення з лікарні про те, що туди доставлений чоловік у важкому стані з ножовими пораненнями, який помер під час медичного обстеження. За словами медиків,  потерпілого привіз невідомий на легковому  автомобілі і, довідавшись про смерть пораненого, покинув лікарню, не залишивши ні своїх даних, ні будь-яких відомостей про потерпілого.

Незважаючи на це, працівники карного розшуку протягом  доби встановили й постраждалого, і людину, яка намагалася врятувати йому життя.

Як з’ясувалося, чоловік – уродженець Азейбарджану, того дня торгував овочами на одному з міських ринків. Біля полудня він побачив свого земляка, який,  похитуючись і тримаючись за живіт, ішов з боку військкомату Центрально-Міського району. Його одяг був у крові. Торговець підбіг до нещасного й запитав, що з ним трапилося. Але той, не встигнувши відповісти, знепритомнів. Не втрачаючи часу, продавець овочів закрив намет і повіз потерпілого на своїй машині в лікарню. Довідавшись про смерть земляка, він повернувся на ринок, не залишивши медикам своїх даних.

Було встановлено, що 52-річний потерпілий – також уродженець Азейбарджану, безробітній та  проживав у мікрорайоні "Зелений" м.Макіївки. Ніхто зі знайомих і родичів померлого нічого не міг сказати про причину його трагічної загибелі, що створювало додаткові труднощі в проведенні оперативно-розшукової роботи.

Для розкриття цього зухвалого злочину, крім оперативників, були задіяні працівники служби дільничних інспекторів міліції, паспортної та патрульної служби. Тісна взаємодія підрозділів міліції та ретельне відпрацьовування всіх версій злочину вже через кілька годин дали позитивні результати – правоохоронці вийшли на слід підозрюваного. Ним виявився 36-річний уродженець Азейбарджану, раніше судимий на батьківщині  за дезертирство. До  України приїхав до свого брата допомагати займатися бізнесом. На момент перевірки за місцем реєстрації підозрюваного вдома не виявилося, і правоохоронцям довелося встановлювати все коло його родинних і дружніх зв’язків.

Наступного дня  він був затриманий у товариша в місті Харцизьку.  

Під час допиту підозрюваний пояснив, що в такий спосіб він помстився за свого родича, якому потерпілий вісім років тому також заподіяв тілесних ушкоджень. За його словами, весь цей час він виношував ідею помсти і 13 липня цього року вирішив зустрітися із кривдником родича біля військкомату. Поспілкувавшись кілька хвилин, зловмисник дістав із кишені ніж і наніс ним кілька ударів у різні частини тіла свого опонента. Після цього він зник із місця злочину.

Як повідомила слідчий Центрально-Міського райвідділу міліції Олена Слічко, стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу  України, санкція якої передбачає від 7 до 15 років тюремного ув’язнення. Слідство триває.

Олександр Кравчук,
Прес-служба Макіївського МУ ГУМВС України
в Донецькій області

 

You may also like...