Працівниками УБОЗу затримано двох хабарників, які вирішили нажитися на приватизації землі

Як вже повідомлялось, спільними зусиллями оперативників УБОЗу та слідчих обласної прокуратури було розроблено та втілено а життя операцію по затримано двох хабарників: – 32 –річної заступниці начальника одного з міськрайонних управлінь Держкомзему Черкаської області та 55-річного директора приватного підприємства, яке займається наданням послуг з виготовлення технічної документації на землю.

Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області Валерій Дерновий, до оперативних служб надійшла інформація про те, що певні посадові особи вимагають хабарі від громадянин за оформлення документів на приватизацію земельних ділянок. І коли заступник Держкомзему та директор приватного підприємства за попередньою змовою почали  вимагати від жителя селища Свидівок хабара за видачу довідки про присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці площею 0,25 га, яка належить дружині останнього, їх почали документувати.  Вчора ввечері ці фігуранти, отримавши гроші в кабінеті чиновниці Держкрмнезему, були затримані працівниками УБОЗу «на гарячому»,  саме під час  розподілу хабара.

«Я хочу завірити, що це – лише частина нашої планомірної боротьби з хабарниками, ми не дозволимо липким на руку чиновникам безкарно кривдити громадян, вимагаючи з них гроші  з того чи іншого приводу, адже   користуючись своїм службовим становищем такі чиновники обирають людей, штовхаючи їх до бідності  і дискредитують самі засади влади, – зазначив Валерій Володимирович,-  і я звертаюсь до всіх жителів області – не бійтеся цих чинуш, повідомляйте про такі ганебні факти  правоохоронцям і. повірте, ми знайдемо  як їх зупинити».

Наразі прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину,  передбаченого ч.3 ст.368 КК України, проводиться слідство.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

You may also like...