Захищати права споживачів бралася лише після… отримання «подяки» з кількома нулями

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області за вимагання й одержання хабара затримали на «гарячому» одну з працівниць відділу контролю безпеки продовольчого та непродовольчого ринку Управління у справах захисту прав споживачів Київської області.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, за цією трудівницею недобра слава закріпилася одразу після того, як вона нехтуючи виконанням службових обов’язків із захисту прав споживачів своїх земляків і використовуючи  службове становище стала вимагати від одного з бориспільських підприємців хабар у сумі 6000 гривень. Причиною ж послугувала планова перевірка продмагу, що належить бізнесменові й виявлені у господарській діяльності торгівельного закладу певні проблеми.

«Підприємлива» жінка відразу смикнула про вигоду й пообіцяла підприємцеві не накладати на нього штрафні санкції за виявлені правопорушення і навіть більше того… ввічливо запропонувала послуги з лобіювання інтересів торгівця упродовж наступного року. Щоправда на щедрі умови подібної  співпраці бізнесмен погодився не одразу. Лише після того, як контролер залишила підприємця наодинці зі своїми пропозиціями й почимчикувала на роботу, той, збиваючись з пантелику, зателефонував до міліції. 

Прокуратурою Київщини відносно посадової особи порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання хабара. Їй «світить» позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

УК

You may also like...