Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 14.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 953заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 700 г вибухівки, два електродетонатори та 649набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб. Вилучено 37,3 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 107 дорожньо-транспортних пригод, у яких 20 осіб загинули та 120 – травмовані.
 
У Тячівському районі Закарпатської області 13 вересня на вулиці одного з селищ було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 21-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного мешканця того ж села. Попередньо встановлено, що він уночі 12 вересня на вулиці одного з селищ, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки вбив ножем потерпілого.
 
В Київській області поблизу одного з селищ 11 вересня було знайдено обгоріле тіло 25-річної киянки. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних 29 та 40 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 вересня запропонували потерпілій на її автомобілі поїхати до одного з населених пунктів на відпочинок. У подальшому під час раптово виниклої сварки один з кривдників задушив потерпілу, після чого разом з іншим викрав два мобільні телефони та вироби із золота й, з метою приховування злочину, тіло потерпілої облив бензином і підпалив. Злочинці втекли з місця події на автомобілі потерпілої. Частину викраденого й вказаний транспортний засіб вилучено.
 
У місті Києві 18 квітня та 7 серпня цього року були скоєні розбійні напади в Дарницькому та Деснянському районах міста на інкасаторські автомобілі одного з публічних акціонерних товариств й відкритого акціонерного товариства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні цих злочинів затримали безробітних жителів Чернігівської області та жителя міста Сум віком від 35 до 41 року. У затриманих вилучено частину викрадених грошей. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання ще одного співучасника злочинів.
 
У Краснодонському районі Луганської області працівники міліції на вулиці затримали безробітного 25-річного місцевого жителя, у якого вилучено 200 г вибухівки та два електродетонатори.
 
У Новоушицькому районі Хмельницької області працівники міліції затримали 61-річного пенсіонера, у будинку та гаражі якого вилучено револьвер системи “Наган”, два саморобні вогнепальні пристрої та 18 набоїв до різної зброї.
 
У Лохвицькому районі Полтавської області затримано 49-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено 7,5 кг марихуани.
 
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління закритого акціонерного товариства. Він отримав неправомірну вигоду в якості грошової винагороди в сумі 22,4 тис. грн. від приватного підприємця за сприяння йому в придбанні одного з приміщень зазначеного товариства. Керченською транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.368-3 (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України. Правопорушника затримано.
 
У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він завищив обсяг виконаних робіт з будівництва полігону твердих відходів в згаданому місті, чим завдав збитків місцевому бюджету на суму понад 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
В Івано-Франківській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні, на території згаданої області організував діяльність ряду інтерактивних клубів, у яких здійснював надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України.
 
На Львівській залізниці працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців. Вони в 2009 році, незаконно передали в приватну власність одному з фермерських господарств земельну ділянку площею 0,5 га іншого виробничого підприємства, чим завдали збитків державі на суму понад 282 тис. гривень. Закарпатською транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
 
УК
 

You may also like...