На Хмельниччині затримали продавця тротилу

Чоловіка, який продавав тротил, затримали працівники УБОЗ та СБУ Хмельницької області.

Як повідомила «УК» Юлия Гринь, співробітник СЗГ УМВС України в Хмельницькій області, мешканець смт. Ярмолинці нічим особливим не вирізнявся, був зразковим сім‘янином, на життя заробляв творчою діяльністю — фотозйомкою. Окрім цього, останніх два роки захопився ще одним видом заробітку — збором металобрухту, але специфічного — залишків боєприпасів. У місцевому лісовому масиві у роки Великої Вітчизняної війни були розташовані німецькі склади з боєприпасами, свого часу знешкодженні. Але і дотепер глибоко у землі там «ховаються» небезпечні предмети, саме їх і шукав затриманий чоловік. Кілька років тому він спеціально придбав металошукач та виходив на «полювання» разом із своїми синами.

У якийсь час він вирішив, що заробітку від пустих артилерійських гільз йому стало замало, тож натрапляючи на справжні бойові снаряди, діставав з них тротил з метою подальшого продажу. Злочинну діяльність подолянина відслідковували оперативники Управління боротьби з організованою злочинністю та Служби безпеки України Хмельницької області. Наразі встановлюється, кому чоловік збував вибухову речовину.

На місці розкопок підозрюваного працівники МНС виявили майже 300 артилерійських та авіаційних снарядів, які поступово знешкоджують.

Відносно підозрюваного порушено кримінальну справу, згідно статті 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

УК

 

You may also like...