Замах на вбивство жінки ледь не зійшов з рук її чоловіку

Прокуратурою Деснянського району міста Києва у ході здійснення наглядових повноважень за додержанням законів під час приймання, реєстрації та вирішення заяв і повідомлень про злочини виявлено факт укриття від обліку особливо тяжкого злочину працівниками Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Співробітниками районного управління міліції через неналежний розгляд звернення про нанесення тілесних ушкоджень громадянці прийнято незаконне та необґрунтоване рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.

Прокуратурою району скасовано незаконну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням кримінальної справи.

Як встановлено, у серпні 2011 року під вечір чоловік повернувся до дому у стані алкогольного сп’яніння, він одразу розпочав сварку, намагаючись силоміць вигнати дружину та сина з квартири. Але після того як жінка викликала міліцію, нападник почав діяти набагато агресивніше – схопив кухонного ножа і намагався ним вдарити дружину у груди, однак їй вдалося попередити удар. Наступному удару потерпіла запобігти не змогла, отримавши колото-різані рани грудної клітки в ділянку грудей навпроти серця.
У ході прокурорської перевірки зібрано достатньо даних, які вказували на наявність в діях правопорушника замаху на умисне вбивство.

За таких обставин, прокуратурою Деснянського району м. Києва скасовано незаконну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням кримінальної справи за фактом замаху на умисне вбивство  відносно «горе» чоловіка (ч.3 ст. 15, ч.1 ст.115 КК України).

Прес-служба Прокуратури міста Києва
 

You may also like...