Замість легкого «заробітку» — новий термін ув’язнення

Нині через безробіття та безгрошів’я в провінції деякі місцеві мешканці крадуть все, що потрапляє на очі, як-то кажуть, «погано лежить». Серед жителів прилеглих до залізниці сіл та міст такі крадіжки особливо поширені.

Так, під час проведення оперативно-профілактичних заходів на ст. Балта завдяки своїм злагодженим діям оперативні працівники лінійного відділу на ст. Котовськ УМВС України на Одеській залізниці затримали двох місцевих мешканців, які збирали «урожай» чавунних злитків, скинутих з вантажного піввагону.

Цього недільного дня пізно ввечері один із крадіїв повертався додому. Його шлях пролягав біля залізниці, де в цей час на запасній колії стояв вантажний потяг, уступивши на деякий час дорогу пасажирському. Хлопець миттєво зреагував на таку вдачу, адже йому дуже кортіло побачити, який саме вантаж перевозиться цим потягом та чи можливо чимось поживитись. Влізши до вантажного потягу, він почав стрибати по вагонах в пошуках якогось скарбу. І тільки в третьому піввагоні побачив, що там перевозились чавунні вироби. Винахідливий „підприємець» швиденько поскидав частину з них на узбіччя. Потім зістрибнув з вагону і почав збирати чавунну „здобич». Всього «заробітчанин» встиг скинути 117 злитків загальною вагою біля однієї тони. Але самому справитись з такою кількістю металу йому було не під силу. Тому молодик пішов до свого товариша та запропонував йому нехитре «дільце»: перенести чавунні злитки в потаємне місце, а саме до двору його дідуся, який знаходився в 30 метрах від залізниці. Удвох в руках спритники перенесли 89 злитків. Але коли «заробітчани» прийшли за залишком, то були неприємно здивовані: їх там вже чекали працівники карного розшуку транспортної міліції, які завадили їх «підприємницькій діяльності». Хлопці аж ніяк не очікували такої пізньої пори та ще й у вихідний день зустріти тут правоохоронців. Ще пару годин тому вони подумки мріяли як вже наступного дня за викрадені чавунні злитки на пункті прийому металобрухту отримають немалі гроші. Проте їх мрії не здійснились, а легкий «заробіток» не приніс їм щастя. Замість грошей ініціатор крадіжки отримає ще один термін ув’язнення, бо наразі відбуває умовне покарання за крадіжку, термін якого ще не сплив.

Наразі за даним фактом вирішуватися питання про порушення кримінальної справи за ознаками ст. 185 (крадіжка) КК України.

СЗГ УМВС України на Одеській залізниці

You may also like...