Бюджетні гроші до берегоукріплень не дійшли

За матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області органами прокуратури порушено кримінальну справу стосовно керівника управління однієї з райдержадміністрацій за фактом розтрати бюджетних коштів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що внаслідок попередньої змови між 53-річним посадовцем та службовими особами приватного підприємства було розтрачено 354 тисячі гривень, які свого часу виділялися з бюджету на ліквідацію наслідків повені 2008 року, зокрема, на відновлення берегів двох річок в сільських населених пунктах.

Стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Згідно з санкціями цієї статті за подібні протизаконні дії передбачено покарання, що пов’язане з позбавленням волі на строк від 5 до 8 років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Триває слідство.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
 

You may also like...