Інформація ДАІ м. Києва

Як повідомили «УК» в Відділі зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва , за 14 березня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 430 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 96; порушення правил проїзду перехресть – 13, порушення ПДР пішоходами – 44.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 29 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 724 рішення, у 311 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 4 ДТП, в яких 4 особи отримали травми (з них 3 наїзди на неповнолітніх пішоходів).

Незаконні заволодіння автотранспортом: Солом’янський р-н а/м «Міцубісі Лансер», д/н АА4352ЕС, 2007 р.в., сірого кольору, Деснянський р-н а/м «ВАЗ-21104», д/н АА6879ВІ, 2006 р.в., жовтого кольору.

Працівниками ДАІ столиці затримано 4 особи, які перебували у розшуку за скоєння різноманітних злочинів. До райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 2 водії, перевезення вантажу без документів – 1, порушення правил зберігання газової зброї – 1, мисливської – 2.

Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 17 спроб дачі хабара.     

За добу особовим складом Державтоінспекції міста за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 75 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що штраф за стоянку в недозволених місцях складає 255 – 340 гривень.

Державтоінспекція нагадує, що з 4 по 31 березня в столиці проходить операція «Пішохід. Пішохідний перехід». Головним завданням цього заходу є зниження кількості дорожньо – транспортних пригод за участю пішоходів. «Не дотримуються вимог Правил дорожнього руху не лише пішоходи, а і водії. Вони часто не надають перевагу громадянам, що крокують зброю, переходять вулицю на зелений сигнал світлофора. Тому під час проведення відповідних профілактичних заходів інспектори ДАІ уважно стежитимуть за дотриманням Правил усіма учасниками дорожнього руху, – говорить начальник управління Державтоінспекції полковник міліції Анатолій Курінний».

 Лише за 9 днів проведення профілактичних заходів «Пішохід. Пішохідний перехід» співробітниками Державтоінспекції за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто більш 600 водіїв. Також інспектори ДАІ виявили і задокументували 591 порушення ПДР пішоходами. За два місяці нинішнього року тільки на пішохідних переходах зареєстровано 39 наїздів на пішоходів, внаслідок яких одна особа загинула і 40 отримали травми.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того  працює телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

«УК»

You may also like...