На Ривненщине страховые выплаты пять лет получал… покойник

Ревізори Державної фінансової інспекції в Рівненській області провели планову ревізію цільового та законного використання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Рівного.

Про це повідомили власкору ІА ZIK упрес-службі інспекції.

Ревізори встановили, що упродовж кількох років відділенням проводилися нарахування та виплати щомісячних страхових сум померлим людям. Це призвело до матеріальної шкоди майже на 40 тисяч гривень. Наприклад, померлий у травні 2006 року громадянин «отримував» щомісячну страхову допомогу до вересня 2011  року,  поки ревізори цьому не положили край. Нині його дружині направлено лист щодо повернення зайво нарахованої грошової суми на рахунок Фонду. І таких випадків було 12.

Як зазначила у своєму поясненні керівник відділення, законодавством не визначений механізм виявлення Фондом померлих серед отримувачів страхових виплат. Особа, яка відповідальна за проведення звірки з органами реєстрації актів цивільного стану, у відділенні не визначена. З огляду на це, не виключено, що порушення такі матимуть продовження – допускає прес-служба інспекції.

 

You may also like...