Інформація ДАІ м. Києва на 19.04.2012

За 18 квітня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 546 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 283; порушення правил проїзду перехресть – 13; порушення ПДР пішоходами – 16. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 78 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 30 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1729 рішень, у 583 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За минулу добу зареєстровано 3 ДТП (1 наїзд на пішохода), в яких 5 осіб отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням під час керуванням автомобілем бути уважними і обережними, особливо біля шкіл. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшувати швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном.
 
З початком весняно-літнього сезону на автодорогах зростає кількість двоколісних транспортних засобів: скутери, мотоцикли та велосипеди. Саме ця категорія учасників дорожнього руху – найбільш уразлива і у разі виникнення ДТП є менш захищеною. З початку нинішнього року в столиці сталося 36 дорожньо-транспортних пригод за участю двоколісних транспортних засобів, у тому числі 16 ДТП з постраждалими, в яких 18 осіб отримали травми. Щоб уберегти себе від біди необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Столична Державтоінспекція звертається до всіх водіїв двоколісних транспортних засобів: щоразу сідаючи за кермо не нехтуйте правилами безпеки – одягайте шолом та відповідні захисні засоби.
Незаконних заволодінь не зареєстровано.
 
Інспекторами полку ДПС ДАІ виявлено три автомобілі, що знаходились у розшуку, а саме: «ВАЗ-21031», «Шевроле Авео», «Тойота Ленд Крузер». Також виявлений автомобіль «Опель Комбо». При перевірці було встановлено, що автомобіль знаходиться на території України з порушенням митних правил. Автомобіль доставлено до Київської обласної митниці.
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 32 спроби дачі хабара.  Лише за минулу добу інспекторами ДАІ затримано водія автомобіля «Форд Сиера», який з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара у сумі 400 гривень. Чоловіка доставлено до райуправління міліції.
 
Крім того, до райуправління міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено 5 осіб, за шахрайство-1, за хуліганство-1, за перевезення вантажу (МаФи) без необхідних документів -5, за порушення правил зберігання мисливської зброї-1.
 
Столична Державтоінспекція нагадує, що в столиці по 20 квітня триватиме комплекс профілактичних заходів під назвою «Залізничний переїзд». За порушення правил проїзду залізничних переїздів з початку нинішнього року на водіїв складено 320 адмінпротоколів.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

You may also like...