На Сумщині вагітна онука обікрала рідну бабусю

Родинні цінності  чи гроші?!.. На це питання відповіла 22-річна дівчина, яка обікрала власну бабусю. Прийшовши в гості щоб допомогти старенькій по господарству, без всякого сумління вона вкрала майже чотири тисячі гривень. Дивує, кажуть правоохоронці, що під серцем молодиця носить дитину й що замість попросити пробачення, вона ще й образилась на родичку…

Міліцейські зведення переповненні повідомленнями про злочини за участю родичів, де родинні цінності поступають місцем матеріальному збагаченню. І підтвердженням цьому став випадок в Глухівському районі, де за звинуваченням в крадіжці працівники міліції затримали 22-річну дівчину на ім’я Катерина, яка замість чесно заробити гроші, вирішила обікрасти рідну бабусю…

За допомогою до міліціонерів прийшла 75-річна Галина Миколаївна. Жінка жалілась, що протягом тривалого часу відкладала з пенсії певну суму грошей, так би мовити на «чорний день», а нещодавно вони зникли.  Бабуся не розуміла як це могло з нею трапитись, адже гроші вона зберігала у комірчині й окрім неї туди майже ніхто не заходив.

Так, коло підозрюваних одразу зменшилось. Було зрозуміло, що до крадіжки причетний хтось з близьких родичів Галини Миколаївни. І першою, кого вирішили перевірити – це 22- річну непрацюючу онуку пенсіонерки, яка живе неподалік разом зі своїм хлопцем та нещодавно приходила відвідати та допомогти по господарству своїй бабусі.

Коли постукали в двері родички літньої жінки, двері відчинила молода дівчина. Спочатку на всі питання відповідала спокійно, а коли дізналась причину такої уваги, почала нервувати. На питання правоохоронців за рахунок кого або чого вони живе, дівчина почала плутатись у своїх свідченнях, вигадувати усілякі історії та врешті решт зізналась у крадіжці.

«Під час останнього візиту, – почала розповідь Катерина, -я  вирішила прибрати в комірчині. Там знайшла три з половиною тисячі гривень. Але рука сама потяглась до кишені, і замість того щоб покласти гроші на місце, я вирішила їх вкрасти».

За рахунок бабусі Катерина оновила собі гардероб, мовляв вагітна і потрібні були нові речі. Не забула й про свого обранця, якому також зробила подарунки. Не подумала вона тільки про свою стареньку, яка сама її виховала та й уявити не могла що на старості віку її обкраде рідна онука.

Дивує, кажуть працівники міліції, що дівчина навіть не розуміє всієї ганебності свого вчинку, адже замість того щоб піти просити пробачення, вона ще й образилась на найріднішу людину. Й хоча пообіцяла все повернути, зазначила, що цього бабусі ніколи не пробачить.

На даний момент стосовно Катерини працівники внутрішніх справ порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 185 ч. 1 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна), яка передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Марина Кльова
, СЗГ УМВС в Сумській області

 

You may also like...