Львівський УБОЗ спіймав хабарника у суддівській мантії

Спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю продовжується «очищення» органів судової влади від корумпованих співробітників. Нещодавно працівники УБОЗ ГУМВС України у Львівській області задокументували факти одержання хабара та зловживання впливом суддею одного з судів області.

Як встановлено, у провадженні служителя Феміди перебувала адміністративна справа відносно місцевого мешканця, який порушив правила про валютні операції (ст. 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За накладення мінімального стягнення та повернення частини вилучених коштів суддя спочатку вимагав 900 доларів США, а коли їх отримав, то вирішив, що це недостойна оплата та зажадав ще 300.

Окрім цього, «законник», дізнався, що аналогічні матеріали відносно цієї ж особи є у провадженні іншого судді, й запропонував зайнятись улагодженням і цього питання, оцінивши свої послуги в 1 тис. доларів США.

Працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю зібрано достатньо доказів, у результаті чого Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (хабарництво) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо зняття зі зловмисника статусу недоторканності.

Майбутня перспектива для судді не із привабливих – йому загрожує позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На жаль, сьогодні не рідкість, коли представники органів судової влади бажають отримати надприбутки від своєї професії, при чому «любов» до грошей дозволяє порушувати прийняту ними присягу. Вже у цьому році спецпідрозділи по боротьбі з організованою злочинністю МВС України викрили 9 суддів-хабарників.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...