Прокуратура столиці: усі дозвільні документи КМДА повинні видаватися через «Єдине вікно»

Прокуратурою столиці до Київської міської державної адміністрації внесено подання щодо скасування незаконних наказів та припинення все ще триваючої практики видачі КП «Київзеленбуд» дозвільних документів не через «єдине вікно».

Про це повідомив заступник прокурора міста Києва Максим Могильницький журналістам. «Окремим пріоритетом в роботі прокуратури міста Києва на 2012 рік є сприяння бізнесу. Ми ставимо перед собою завдання викорінити «дозвільний бізнес» чиновників на підприємцях», – підкреслив М.Могильницький.

 «Нами встановлено, що посадовці КП «Київзеленбуд» ігнорують закріплений законодавчо принцип організаційної єдності та продовжують самостійно видавати погоджувальні акти та висновки обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. З часу набрання чинності Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», яким спрощено порядок отримання дозвільних документів та нарешті припинено негативну практику проходження десятків чиновницьких кабінетів, КП «Київзеленбуд» видано 100 погоджень на знесення зелених насаджень в обхід «єдиного вікна», – сказав М. Могильницький.

Як повідомлялося, прокуратура міста Києва визначила пріоритети діяльності у 2012 році: зелене місто, захист населення, сприяння бізнесу і бюджет столиці. У рамках «сприяння бізнесу» планується посилити роботу щодо захисту приватної власності та інвестицій, передбачається усунення бюрократичних перепон і силового тиску на бізнес.  З метою отримання інформації від суб’єктів підприємницької діяльності про можливі факти незаконного втручання у їх діяльність у прокуратурі міста Києва організовано функціонування телефону «гарячої лінії» для підприємців за номером 524-84-42. За такими повідомленнями будуть організовуватися відповідні перевірки, вживатимуться заходи до поновлення порушених прав.

Прокуратура міста Києва як незалежний державний орган здійснює свою діяльність від імені держави та київської громади з метою захисту прав, свобод і законних інтересів мешканців столиці та інтересів держави і суспільства.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації  прокуратури міста Києва

You may also like...