На Херсонщині за хабарництво затримано керівників Державної податкової інспекції

На Херсонщині працівники Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України спільно з територіальним спецпідрозділом задокументували факт вимагання та отримання начальником Державної податкової інспекції одного з районів та його першим заступником хабара від керівника приватного підприємства.

Як повідомили «УК» у Прес-службі ГУБОЗ МВС України, встановлено, що з початку серпня 2012 року чиновники вимагали від бізнесмена гонорар у розмірі 40 тис. грн. за не притягнення останнього до відповідальності за порушення норм податкового законодавства України.

Так, перший заступник начальника, знаходячись у своєму службовому кабінеті, отримав від підприємця частину хабара у сумі 15 тис. грн., із яких 7 тис. грн. він передав начальникові.

Відносно зловмисників прокуратурою Херсонської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368  (Одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Податківців затримано в порядку ст. 115 КПК України.

УК

You may also like...