Свій третій День народження хлопчик відсвяткував …пивом

З діагнозом «алкогольне отруєння» до місцевої лікарні в Ромнах доставили трирічного хлопчика. Причиною тяжкого стану маленького пацієнта стало пиво, яке дитина потягла зі святкового столу , залишивсь без уваги дорослих. Лікарі зробили всі необхідні процедури і сьогодні здоров’ю хлопчика нічого не загрожує. А на батьків дитини очікувала неприємна для них розмова з міліцією. Правоохоронці провели з родиною профілактичну бесіду і попередили : у разі повторення подібної ситуації кримінальної справи не уникнути.

 Ввечері до Роменського міськвідділу з місцевої лікарні надійшло повідомлення: до них доставлений трирічний хлопчик у стані алкогольного сп’яніння. Лікарі відразу поставили йому крапельницю та привели до тями. Правоохоронці, негайно виїхали в медичний заклад для з’ясування обставин.

«Як виявилось, саме в цей день у Вані був день народження. Батьки, звичайно, запросили рідних та близьких, щоб відсвяткувати триріччя улюбленого сина., – розповідає начальник  кримінальної міліції у справах дітей УМВС області  Олег Нетудихаткін, – Поки гості розважались, малий підійшов до столу і взяв відкриту пляшку пива. Перед цим бачив, який захват викликав у дорослих цей напій. І просто випив, скільки міг. Не відразу батьки помітили, що сталось. Тільки, коли Іван почав «криво» ходити  звернули на нього увагу. Батько й мати відразу поїхали з сином у лікарню, де діагноз лікарів ввів їх у шок: алкогольне сп’яніння»

Сьогодні хлопчик відпущений до дому. Його здоров’ю вже нічого не загрожує . З родиною дитини правоохоронці провели профілактичну бесіду і попередили, що наступного разу – це вже буде відповідальність за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення ««Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Та, якщо для здоров’я дитини настануть тяжкі наслідки, або призведе до інвалідності, а що страшніше, до смерті  тоді кримінальної справи не уникнути – стаття 166 Кримінального Кодексу України «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною» передбачає позбавлення батьківських прав і можливість провести за ґратами до п’яти років.

Євгенія Думчикова, СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...