Чоловік спочатку вбив приятеля, а потім намагався спалити його труп в водостічній трубі

За звинуваченням у вбивстві міліція затримала 33-річного жителя с. Сопич Глухівського району. Чоловік спочатку вбив приятеля, а потім за допомогою свого знайомого намагався спалити його труп в водостічній трубі. Причиною свого вчинку затриманий назвав горілку та ревнощі. Мовляв, покійний приділив його подрузі занадто багато уваги, а його збуджена нервова система не витримала такого «навантаження».

 Із заявою про зникнення племінника до  міськвідділу міліції звернулася жителька с.Сопич Глухівського району. Стурбована жінка повідомила, що пошуками 20-річного родича вже займалася російська поліція, адже останній декілька років працював «за кордоном» –  в одному з сіл Брянської області. А  тапер вона прийшла за допомогою до своїх міліціонерів. « Справа в тому, що с. Сопич розташоване на кордоні з Росією – наступне село,

Никисилиця,  вже «іноземне»- пояснює заступник начальника УМВС області Валерій Єфремов, – більшість мешканців Сопича, в тому числі і зниклий, і його тітка працювали в Росії. Наш розшукуваний був пастухом. В Никисилиці знайшли його мопед та речі. Працювали ми з російськими колегами в тісному контакті. І невдовзі отримали інформацію : останній раз зниклого бачили в компанії двох земляків – односельців»

З метою перевірки інформації оперативні працівники завітали до одного з них. І, як виявилось,  не дарма. Побачивши людей з міліцейськими посвідченнями, Вадим( ім’я змінене) явно занервував. А коли йому запропонували відповісти на деякі запитання, в   нього зовсім здали нерви. І він зізнався – розшукуваний нікуди не зникав, його вбито. Вбивця він сам. Чоловік погодився показати де сховав труп і відтворити обставини того, що сталося. Побачене шокувало навіть бувалих працівників міліції.  « Труп нашого розшукуваного, точніше те,що від нього залишилось, знаходився у водостічній трубу в лісосмузі за селом, – розповідає Юрій Лисенко- ст. слідчий слідчого управління УМВС області, – з тілесними ушкодженнями у вигляді термічних опіків та обуглень кінцівок. Якщо пояснити простіше – тіло померлого чоловіка всунули в трубу і намагались спалити»

Сам  затриманий пояснив, що із загиблим був знайомим досить давно. До того ж чоловіки разом працювали в сусідньому, російському селі. Одного вечора Вадим став свідком того, як приятель посадив на мопед його співмешканку і помчав з нею в невідомому напрямку. Коли за 20 хвилин хлопець повернувся самий, чоловік поцікавився відсутністю жінки. Слово за слово- між друзями виник конфлікт, який поступово переріс в бійку. Того вечора вони билися двічі. Через декілька днів неприязних стосунків Вадим запропонував «опоненту» розпити «мирову». На тому і порішили.

Та вже у рідному селі підігріті спиртним товариши швидко перейшли від дружньої розмови до стусанів. « Я його якось підняв, та перекинув через себе, – розповідав Вадим, – він впав на землю і затих. Я подивився – мертвий. Все це бачив ще один мій знайомий. Той перелякався неприємностей з міліцією. Я запропонував труп спалити. Взяв коня, поклав тіло на візок і ми повезли його  до лісосмуги за селом . Там в нас у низині є водостічна труба. Труп я заштовхав  туди. Облив бензином і підпалив.»

Сьогодні по даному факту порушена кримінальна справа. Призначено низку експертиз. Такий прояв ревнощів коштуватиме чоловіку тривалого ув’язнення. Згідно з Кримінальним  Кодексом України покаранням за вбивство може стати до 15 років позбавлення волі. Кримінальну відповідальність понесе і спільник затриманого. За укриття злочину йому загрожує до 3 років позбавлення волі.   

 Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

 

 

 

You may also like...