У Полтаві затримали дівчину, яка обікрала більше десятка квартир

В місті Полтава працівники карного розшуку Полтавського міського управління затримали 23-річну дівчину, яка «майстерно» обікрала більше десятка квартир полтавців.

За словами першого заступника начальника Полтавського міського управління Ігоря Рудя, «майстерність» спритниці полягала у тому, що вона знайомилася з літніми жінками, представлялася студенткою та просилася пожити в них деякий час на квартирі. Потрапляючи в оселю, дівчина нібито знайомилася з умовами проживання, проте за очима господарів клала все, що бачила, до своєї сумки та швиденько прощалася, обіцяючи зателефонувати на днях.

«Під час скоєння крадіжок молода жінка не гребувала нічим, – говорить Ігор Миколайович, – брала як гроші, цінні речі, документи, так і одяг, парфуми, побутові засоби, прикраси тощо. Під час обшуку в її квартирі нами було виявлено безліч викрадених речей, а також перуки, за допомогою яких вона змінювала імідж. Вразила також колекція ключів, деякі з них були загорнуті в папір з надписами адрес. Як би майстерно жінка не намагалася приховати свою зовнішність, проте манера скоєння злочину була однакова, а тому ми одразу встановили, що в місті працює одна і та ж особа».

Під час затримання правоохоронці встановили, що дівчина ніде не працює, проте полюбляє «шикувати» – бувати в нічних клубах, гуляти в ресторанах, купувати дорогий одяг та взуття. Спритниця вже має кримінальне минуле, адже не раз притягувалася за крадіжки та шахрайства. Наразі полтавські оперативники встановлюють потерпілих осіб. У цьому їм добре допомагає та сама колекція ключів з адресами, які дівчина збирала у себе вдома. Ймовірна, що спритниця готувалася до вчинення квартирних крадіжок в майбутньому.

Одна із потерпілих, 76-річна полтавська пенсіонерка, яку вдалося розшукати завдяки «запискам» зловмисниці, вже й не сподівалася на щасливий кінець своєї сумної історії. Жінка говорить, що в міліцію про злочин не заявляла, адже не хотіла черговий раз нервувати.

«Вона прийшла до моєї квартири й почала жалісно проситися пожити, мені стало її шкода, – говорить жінка, – я впустила її в середину і ми говорили про життя. Потім вона попросила розміняти їй гроші, я без жодних сумнівів взяла під матрацом гроші й розміняла, після чого вона поскаржилася на біль в голові. Я запропонувала їй полежати, а сама пішла готувати обід на кухню. Повернувшись в кімнату через деякий час, дівчини не стало, моєї пенсії теж…».

За словами Ігоря Рудя, зараз головна підозрювана заарештована. Відносно неї порушено ряд кримінальних справ за грабіж та шахрайство. Триває робота міліції по встановленню потерпілих осіб, а також по вилученню речових доказів. Слідство триває. За скоєне спритниця може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.
 
Алла Квіта, інспектор УМВС України в Полтавській області

You may also like...