Жадібність севастопольських комунальників розплутував УБОЗ

У Севастополі працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили у хабарництві посадових осіб одного з комунальних підприємств на чолі з його директором. Чиновники, як виявилося, за поставку кам’яного вугілля вимагали хабар на майже півмільйона гривень.

 В кінці 2012 року комерційне товариство уклало угоду з комунальним підприємством про постачання кам’яним вугіллям в обсязі 4 тис. тонн. Це паливо потрібно було підприємству для опалення близько 6 млн. кв. м. житлових та комунальних приміщень.

Як з’ясувалося, директор державного підприємства вирішив добре "підзаробити" і незакооно вимагав від представника ТОВ хабар за продовження співпраці і виконання умов договору. За кожну тонну поставленого вугілля директор визначив суму в 120 гривень, інакше угоду погрожував розірвати з причини нібито поганої якості палива.

Зловмисники планували зірвати чималий куш і під кінець виконання угоди покласти до своїх кишенях майже 480 тис. гривень, але жадібність згубила чиновників.

Під час отримання чергового хабара в сумі 32 тис. гривень севастопольські убозівці затримали нечистих на руку зловмисників.

Стосовно директора і працівників комунального підприємства відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Посадовим особам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...