На Запоріжжі райвідділ міліції «кришував» браконьєрів

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено 2 факти укриття злочину одним з районних відділів органів внутрішніх справ Запорізької області.

Так, в ході проведення щомісячної перевірки повноти реєстрації заяв та повідомлень про злочини встановлено, що Запоріжжярибоохороною до одного із районних відділів органів внутрішніх справ Запорізької області у квітні поточного року скеровано 2 матеріали відносно двох фізичних осіб, у діях яких вбачаються ознаки злочину. У подальшому, без проведення будь-яких перевірок упродовж доби, з дати надходження матеріалів з Запоріжжярибоохорони, працівниками райвідділу було складено висновок про відсутність складу злочину в діях браконьєрів, а матеріали повернуті до органів рибоохорони.

Проведеною в подальшому перевіркою Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою долучені висновки іхтіологів про спричинення істотної шкоди рибним запасам держави та самостійно зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 кримінальні провадження відносно цих браконьєрів.

Крім цього, до начальника ГУМВС України в Запорізькій області скеровано подання, в якому поставлено питання про притягнення винних у приховуванні злочину працівників районного відділу внутрішніх справ до відповідальності.

Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...