Кримінальна хроніка Житомирщини на 31 травня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 358 повідомлень, 73 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, шахрайства, умисне нанесення тілесних ушкоджень та інші. У 20 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 11 осіб, що причетні до раніше вчинених правопорушень. Припинено 156 порушень правил дорожнього руху, 18 із них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

30 травня до Богунського райвідділу міліції м. Житомира звернулась 35-річна жителька обласного центру із повідомленням про те, що з її квартири зникла кредитна картка, з якої в подальшому було знято кошти в сумі 360 гривень. Дільничні інспектори міліції за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення затримали непрацюючу 25-річну місцеву жительку. У скоєному вона зізналась. Наразі встановлюються всі обставини події.

А 50-річна власниця магазину, розташованого в м. Житомирі, повідомила своєму дільничному інспектору про вчинення декількох крадіжок з її торгівельного закладу. Жінка розповіла, що декілька разів помічала нестачу одягу на магазинних полицях та зрештою вирішила звернутись до правоохоронців. Працівники міліції за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення затримали двох непрацюючих 20-річних житомирян та їх 18-річного товариша. За попередніми даними сума збитку складає близько 1 тисячі гривень.

До Попільнянського райвідділу міліції звернулась 78-річна жителька с. Паволоч та повідомила, що з її оселі було викрадено гроші в сумі 6 тисяч гривень. Пенсіонерка розповіла, що до її оселі зайшли декілька жінок, які попросили допомогу через власне скрутне становище. Поки жаліслива бабуся намагалась зібрати їм попоїсти, шахрайки миттю знайшли схованку із заощадженнями пенсіонерки. Наразі працівники міліції проводять заходи щодо встановлення та затримання підозрюваних у кримінальному правопорушенні.

Шановні громадяни! Не зважаючи на постійні застереження правоохоронців, довірливі громадяни стають жертвами любителів легкої наживи. Особливо це стосується людей похилого віку, переважно одиноких, що проживають у сільській місцевості, а також малозабезпечених громадян. Попередьте своїх батьків, що самотньо проживають у сільській місцевості, про необхідність вжиття найелементарніших правил безпеки:

– не можна впускати до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, назвались вони соціальними чи медичними працівниками або представниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій. Лиходії можуть завітати під будь-яким приводом: складання списків на отримання матеріальної допомоги, заміна грошових купюр, пропозиція придбати чудодійні лікарські засоби за знижками, оформити пільгову путівку до лікувального санаторію, попросити про допомогу продуктами харчування чи одягом. Їх метою є оглянути житло та, по можливості, щось викрасти або ж просто видурити гроші;

– необхідно повідомити візитерам, що розмовляти з ними Ви будете лише у присутності дільничного інспектора міліції або представника органу місцевого самоврядування (в сільській місцевості – сільського голови чи секретаря сільради), чи хоча б сусідів;

– не можна залишати відчиненими двері та вікна осель, навіть виходячи з будинку на нетривалий час. Заощадження необхідно зберігати у недоступних для інших місцях, а великі суми бажано довірити фінансовим установам, що мають відповідний захист.

 

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...