20 дніпровських пляжів безпечні для відпочинку громадян

Дніпровською екологічною прокуратурою організовано ретельні перевірки в діяльності органів місцевого самоврядування, державного контролю та суб’єктів господарювання, які були спрямовані на усунення порушень вимог законодавства при облаштуванні пляжних зон.

Перевірки засвідчили про бездіяльність на вказаному напрямку, у першу чергу, місцевої влади, якою на момент проведення прокурорських перевірок не визначено балансоутримувачів пляжів, не розроблено плани заходів та в деяких регіонах не виділено жодної гривні щодо їх облаштування. В свою чергу органами державного санітарного та пожежного нагляду не вжито дієвих адміністративних та запобіжних заходів до балансоутримувачів пляжів за невиконання зобов’язань з їх утримання, не перевірено стан виконання внесених приписів щодо забезпечення на пляжних об’єктах заходів для безпечного відпочинку.

Загалом, за результатами перевірок органами Дніпровської екологічної прокуратури розпочато 1 кримінальне провадження, внесено 11 подань в органи місцевого самоврядування та балансоутримувачам пляжів, 3 – в органи державного санітарного та пожежного нагляду.
На даний час вже 20 пляжів в межах річки Дніпро та її водосховищ отримали паспорти, чим забезпечено право громадян на загальне користування водними ресурсами, в той час, як ще на початок перевірок не було отримано жодного, що ставило під загрозу своєчасне відкриття купального сезону.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
 

You may also like...