Кримінальна хроніка Житомирщини на 1 жовтня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 308 повідомлень, 46 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки, шахрайства, умисне нанесення тілесних ушкоджень та інші. У 14 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Припинено 314 порушень правил дорожнього руху, 46 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Оперативники карного розшуку Коростишівського райвідділу міліції за підозрою у скоєнні крадіжки затримали двох місцевих жителів віком 19 та 21 рік. Встановлено, що молодики скористалися неуважністю продавця, та поцупили картини з місцевого торгівельно-розважального закладу. У них вилучили викрадене. Наразі встановлюються всі обставини події.

До чергової частини Малинського міськвідділу міліції звернулась 61-річна жителька райцентру із заявою про ошуканство. Пенсіонерка розповіла, що кілька днів тому до неї зателефонував невідомий чоловік, який під приводом купівлі товару через мережу Інтернет, дізнався реквізити її банківської картки та особисті дані, завдяки чому зняв з рахунку 4600 гривень. Схожа ситуація трапилась і з 59-річним жителем Черняхівського району. Чоловік через власну довірливість та необачність втратив з банківського рахунку 4 тисячі гривень. Наразі працівники міліції проводять першочергові заходи задля встановлення осіб, причетних до зазначених кримінальних правопорушень.

Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

– нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

– уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон;

– якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані).

Пам’ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

ДАІ інформує

185 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж минулої доби. Затримано 29 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 50 адміністративних протоколи на водіїв за перевищення швидкісних режимів.

За минулу добу зафіксовано 2 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 1 людина загинула та 5 отримали тілесні ушкодження.

Близько 06:15 30 вересня на 52 км а/д Виступовичі – Житомир, водій автомобіля ВАЗ-2106, житель Овруцького району, 1991 р.н., виїжджаючи з другорядної дороги в сторону м. Овруча, не надав перевагу в русі та здійснив зіткнення з мопедом Дельта, під керуванням жителя Овруцького району, 1991 р.н., який рухався по головній дорозі.

Внаслідок ДТП водій мопеда отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу, пасажир мопеда житель Овруцького району, 1961 р.н., загинув на місці пригоди.

Шановні громадяни! Слід зазначити, що більшість дорожньо–транспортних пригод виникає через недотримання водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху. Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись встановлених правил.

 

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...