Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 16.12.2013

За 14-15 грудня співробітники столичної ДАІ виявили 971 порушення правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 342 відхилення від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 60 водіїв.

За вихідні в столиці зареєстровано 5 ДТП, в яких 8 осіб отримали травми та одна особа загинула. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, опади (сніг, дощ) – все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, Державтоінспекція радить водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу. З настанням зимового періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі. Аби вберегти людей від біди, Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Також, Державтоінспекція міста звертає увагу водіїв на особливості керування транспортними засобами в умовах мряки, дощу, снігу тощо. У зв’язку з цим, закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем.

У неділю інспектори ДАІ в Деснянському районі затримали чоловіка, який перебував у розшуку. В цьому ж районі співробітники ДАІ затримали громадянина за крадіжку золотих виробів у жінки. В Дарницькому районі столиці співробітники Державтоінспекції затримали чоловіка за незаконне зберігання наркотичної речовини. Також, в цьому районі інспектори ДАІ затримали водія вантажівки «DAF», який перевозив МАФ без документів. Крім того, інспектори ДАІ столиці затримали двох водіїв, у яких підроблені номери кузова автівок. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

У вихідні дні в столиці зареєстровано три факти незаконного заволодіння транспортними засобами: так, у Голосіївському районі столиці невідомі викрали сірий «MERCEDES-BENZ VITO 112 CDI», н.з. АА1161ОМ, 1999 року випуску. В Дарницькому районі незаконно заволоділи сірим «RENAULT MEGANE», н.з. АЕ1626ВТ, 2011 року випуску. А от у Соломёянському районі викрали сірий «MITSUBISHI LANCER», н.з.АА5198ВВ, 2005 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м.Києва
 

You may also like...