У «Борисполі» затримали іноземця з підробленими документами

Нещодавно під час перетину державного кордону України в пункті пропуску міжнародного сполучення «Бориспіль», під час оформлення пасажирів, які відлітали рейсом «Київ – Лондон» затримали громадянина держави Кувейт. Чоловік намагався перетнути кордрон України за закордонним паспортом громадянина Італії, який містить ознаки підробки.

Пасажир пояснив, що перебуваючи в Кувейті зайшов до одного офісу, де йому запропонували придбати паспорт громадянина Європейського Союзу, на що він погодився та замовив собі документи Італійця. Приблизно в серпні 2013 року він отримав замовлений паспорт за грошову винагороду представникам фірми в сумі три тисячі фунтів стерлінгів.

Чоловік вирішив, що транзит через Україну є оптимальним на шляху слідування до Англії. Далі звернувся до посольства України в Кувейті де отримав оригінальну візу, після отримання якої придбав квиток на рейс «Київ-Кувейт-Дубаї». Прибувши в аеропорт на реєстрацію, наддав завідомо підготовлені документи на переліт. При приходженні перевірки паспортного контролю його було затримано працівниками прикордонної служби.

Слідчими Бориспільського лінійного відділу міліції за фактом використання завідомо підробленого документу відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального Кодексу України.

В рамках проведення досудового слідства підроблений паспорт громадянина Італії направлено на проведення поглибленої перевірки. Згідно висновку документ містить ознаки повної підробки, а саме відсутнє світіння в УФЛ променях та відсутні будь які захисні елементи (мікротекст, фонова сітка, маленжеві волокна, металева стрічка). За результатами поглибленої перевірки, після проведення всебічного досудового розслідування, матеріали кримінального провадження обвинуваченню громадянина держави Кувейт направлені на судовий розгляд до Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Суддею Бориспільського міськрайонного суду Київської області винесено обвинувальний вирок громадянину Держави Кувейт, за вчинення злочину передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального Кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Після закінчення судового засідання, винесення вироку та сплату встановленого рішенням суду штрафу чоловік вилетів до свого постійного місця проживання в Державу Кувейт із забороною в’їзду на територію України терміном на 3 роки.

 

 

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...