Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 06.03.2014

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 169 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

До Біляївського РВ надійшла заява від 39-річного приватного підприємця, жителя с. Граданиці, 1975 р.н., про те, що о четвертій годині ранку четверо невідомих зловмисників у чорних масках з вилами та ножами проникли на подвір"я його будинку та постукали у вікно. Коли господар відчинив двері та вийшов, невідомі почали його бити, але йому вдалося вирватися та зачинитися у будинку та повідомити у міліцію. Вжитими заходами у вчиненні злочину викрито непрацюючих жителів с. Граданиці, віком від 20 до 28 років, у яких вилучені чорні маски, вили та кухонний ніж. Потерпілому надано медичну допомогу та відпущено на амбулаторне лікування. Фігурантів затримано в порядку ст.208 КПК України. Слідчим, слідчого відділення Біляївського РВ за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Працівниками Котовського МВ на одні з вулиць Котовська було затримано 23-річного місцевого жителя, у якого поверх одежі на ремені знаходився пістолет. Дозволу на зберігання зброї у чоловіка не було, пістолет вилучено та направлено на експертизу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

До Київського РВ надійшла заява від представника торгівельного центру про те, що невідома особа викрала з магазину продукти харчування. Сума збитку становить 600 грн. Вжитими заходами викрито одеситку, 1969 р.н., від якої отримано правдиві свідчення.

Під час проведення перевірки фінансової документації центру зайнятості, працівниками  Білгород-Дністровського МВ встановлено факт шахрайських дій з боку жительки селища Сергіївка, яка надала про себе неправдиві відомості та отримала грошову виплату. Триває подальша перевірка.

Працівниками Білгород-Дністровського МВ під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні 40-річного жителя району виявлено та вилучено понад 300 г речовини рослинного походження, яка схожа на марихуану. Речовину направлено на експертизу до НДЕКЦ, за результатами якої буде прийняте рішення.

Працівниками Приморського РВ викрито 25-річного одесита, який, через незачинені двері проник до приміщення квартири та викрав телевізор. Сума матеріального збитку становить п’ять тисяч гривень. За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Працівниками Приморського РВ вжитими заходами викрито двох працівників фірми, які шахрайським шляхом, під приводом працевлаштування заволоділи у моряка грошима в сумі 700 доларів США. Робітники зізналися у вчинені вказаного кримінального правопорушення та були відпущені під зобов’язання.

До Ізмаїльського МВ із заявою звернулась мешканка міста Ізмаїл, 1965 р.н., про те, що невідомий зловмисник проник до квартири заявниці, звідки скоїв крадіжку її майна. Загальна сума збитку становить 300 грн. Вжитими заходами було викрито місцевого жителя, 1995 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

Працівниками Ізмаїльського МВ в рамках кримінального провадження розпочатого за ознаками ч.3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України викрито двох неповнолітніх. Встановлено, що вони з будинку, розташованому в садовому товаристві міста Ізмаїла, скоїли крадіжку майна.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
 

You may also like...