ГПУ проконтролює, щоб неоднозначні дії російських телеканалів отримали належну правову оцінку

Генеральна прокуратура України продовжила нагляд за дотриманням законів після ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва стосовно призупинення ретрансляції на території України низки російських телеканалів. Доручення про це на початку березня Генпрокуратура отримала від РНБОУ на основі висновків Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

На думку Нацради, «ОРТ Міжнародне», «НТВ Мир», «Росія-24» і «РТР Планета» вдалися до дій, спрямованих на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликів до сепаратизму, що створили особливу небезпеку за умов складної політичної ситуації в Україні. Відповідно, Нацрада подала позов на ці телеканали, звинувативши їх у свідомих правопорушеннях.

Генеральна прокуратура здійснюватиме й у майбутньому нагляд над проведенням оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового розслідування за фактами зазіхань на незалежність України, суспільний та державний лад, політичну та економічну системи, на права національних груп і територіальних утворень (у тому числі, відповідних подальших дій російських телеканалів). 

Прес-служба Генеральної прокуратури України

You may also like...