ЄС позитивно оцінив активну співпрацю ГПУ у питаннях реформування системи кримінальної юстиції

Європейський Союз позитивно оцінив активну співпрацю Генеральної прокуратури України у питаннях реформування системи кримінальної юстиції

 Генеральна прокуратура України є партнером у реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Двостороннє співробітництво в рамках зазначеного Проекту є важливим етапом у реалізації правової реформи в Україні.

Основною метою цієї міжнародної технічної допомоги є прискорення реформ у сфері юстиції в Україні із зосередженням особливої уваги на реформуванні кримінальної юстиції згідно з європейськими стандартами та передовими практиками.

Структура Проекту складається з шести компонентів, до яких входять підтримка реформ органів юстиції, прокуратури, правоохоронних органів, попередження та боротьба з корупцією, незалежність судової влади, а також реалізація права на захист та доступ до юстиції.
Міжнародна технічна допомога надається за рахунок коштів Європейського Союзу шляхом організації навчальних заходів, до проведення яких залучатимуться експерти-практики з правоохоронних органів держав-членів ЄС, що дасть змогу забезпечити корисний обмін практичним досвідом. 

Окрім того, в рамках реалізації проекту передбачається видання правової навчально-методичної літератури, розробленої за новим кримінальним процесуальним законодавством України. 

За результатами активно розпочатої роботи та сприяння міжнародним експертам у плідній взаємодії з відповідними структурними підрозділами Генеральної прокуратури України керівником Проекту Адрієном Ельбе висловлено вдячність виконувачу обов’язків Генерального прокурора України Олегу Махніцькому.

«Висловлюємо надію, що це лише успішний початок нашого співробітництва», – зазначив у своєму листі до керівника Генеральної прокуратури України пан Ельбе.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

You may also like...