На Херсонщині оперативно затримано водія, який смертельно травмував людину та зник з місця ДТП

21 червня, близько о пів на першу ночі, в селі Костогризове Каховського району на вулиці Шевченка виявили тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. Згідно висновку судово-медичної експертизи потерпілому завдано тілесні ушкодження внаслідок наїзду транспортного засобу. 

Порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).
 
Дізнавшись, що причиною загибелі людини стала ДТП, правоохоронці одразу ж  вирушили до села Костогризове на пошуки водія-втікача. Відновлюючи обставини пригоди з’ясувалося, що вночі 52-річний місцевий мешканець повертався додому, до оселі залишалося вже кілька метрів. У цей час на нього скоїв наїзд водій автомобіля «ВАЗ – 2121» та з місця ДТП зник. Керманич сховав свою «Ниву» і як ні в чому не бувало попрямував до потерпілого додому. Відводячи від себе підозру, він почав голосно кричати сину травмованого чоловіка, щоб т! ой викликав «швидку» та міліцію, бо його батько лежить неподалік на дорозі побитим. Під час оформлення матеріалів пригоди керманич «Ниви» запевняв правоохоронців, що йшов пішки та випадково побачив скаліченого чоловіка. Однак залишитися в ролі «випадкового свідка» водію-втікачу не вдалося.
 
Опитуючи місцевих мешканців працівники ДАІ з’ясували, що приблизно в час скоєння пригоди відвідувачі бару бачили, як автомобіль саме тієї людини, яка перша опинилась на місці події, рухався в напрямку вул. Шевченка. Правоохоронці швидко збагнули, що свідок і може бути тим водієм, який смертельно травмував свого односельця.   
 
Однак 37-річний селянин продовжував наполягати, що пересувався тієї ночі пішки та відмовлявся вказувати місце знаходження свого автомобіля. Усе стало зрозумілим, коли на території колишнього гаражу колективного сільгосппідприємства «Світанок» виявили його «Ниву» з характерними пошкодженнями та плямами бурого кольору, схожими на кров. Тож водію не залишалося нічого іншого, як визнати свою причетність до ДТП. Він сказав, що ніяк не чекав міліцію вже через півдня після аварії. 
Наразі за вказаним фактом тривають слідчі дії. 
 
Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби
ДАІ Херсонської області)

You may also like...