Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 14.07.2014

За 13 липня інспектори столичної ДАІ виявили 529 порушень Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 118 водіїв, правил зупинки і стоянки – 77,  без необхідних документів – 28. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 44 водіїв, а з початку року більше 7 тисяч.

У неділю, інспектори ДАІ виявили 57 пішоходів – порушників та 49 водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів.

В рамках проведення профілактичного заходу «Автобус-2014» інспектори ДАІ лише за добу виявили 63 порушення ПДР з боку перевізників.

Столична ДАІ підвела підсумки комплексу профілактичних заходів „Увага! Залізничний переїзд”, який проводився з                   20 червня по 10 липня. Під час перевірок інспектори ДАІ обстежили всі залізничні переїзди столиці. А їх у Києві нараховується 74. При перевірці особливу увагу звертали на технічні засоби регулювання дорожнім рухом та справність зовнішнього освітлення. Було виявлено ряд недоліків за наслідками яких до відповідальності приягнуто 20 посадових осіб. Зокрема, у ході проведення заходів працівниками столичної Державтоінспекції було виявлено та задокументовано 135 фактів порушень правил проїзду залізничних переїздів водіями.

В столиці, 13 липня, зареєстровано 10 ДТП, в яких 2 особи загинуло та 12 людей отримали травми. Зокрема, зафіксовано 4 ДТП за участю мототранспорту, в яких четверо людей отримали травми.

Основні порушення та причини аварій з мотоциклістами – перевищення швидкості руху, недотримання дистанції та небезпечні маневри.

Як приклад, 13 липня близько 23 години, у Дніпровському районі внаслідок ДТП травмовано 29-річного водія мототранспорту. Це сталося на Броварському проспекті. Водій керуючи мопедом «Арогон», без номерного знаку, скоїв наїзд на перешкоду (бордюрний камінь). В результаті водія з закритою черепно-мозковою травмою з місця пригоди забрала карета швидкої.

В столиці за перше півріччя 2014 зареєстровано 184 ДТП за участю мототранспорту (мотоцикли, мопеди, моторолери). У 80 випадках – 16 чоловік загинуло та 74 отримали травми. Зокрема, зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв двоколісного транспорту.

Щоб уберегтись від біди ДАІ радить водіям не перевищувати швидкість, неухильно дотримуватися інших вимог Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувати одягти захисні шоломи.

Столична Державтоінспекція інформує, що з 7 по 16 липня на території міста триває загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Автомобіль». Мета заходу – викриття та документування фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, виявлення викрадених та таких, що знаходяться в розшуку, або перебувають на території України з порушенням митного законодавства, місць ймовірного відстою та збуту таких транспортних засобів.

Під час заходів здійснюється перевірка відповідності номерів автомототранспорту, його основних вузлів та агрегатів з номерами у реєстраційних документах. Особлива увага приділяється перевірці транспортних засобів, які постійно, або тимчасово не обліковані у Центрах ДАІ.

Вчора, 13 липня, інспектори ДАІ у Солом’янському  районі, за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Форд».           

При перевірці виявилося, що на легковику відсутній номер кузова.  Водія для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...