Прикордонники «Борисполя» борються з хабарництвом

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. Нагадуємо, що за спробу дачі хабара передбачена кримінальна відповідальність.

 

 

З метою протидії корупції в аеропорту встановлено систему відеоспостереження, що фіксує всі дії, як правоохоронця, що здійснює перевірку документів, так і пасажира, який проходить паспортний контроль.

Учора, під час оформлення пасажирів рейсу «Тбілісі – Київ» громадянин Грузії запропонував прикордонникам винагороду в розмірі 100 доларів США за вирішення питання стосовно його пропуску на територію України. Факт пропозиції дачі хабара було зафіксовано, а особі відмовлено в перетині державного кордону та повернуто зворотнім рейсом.

Так, тільки, протягом останнього місяця в аеропорту «Бориспіль» було припинено 10 спроб дачі хабара прикордонникам на загальну суму понад 18,5 тисяч гривень. // ДПСУ

You may also like...