Направлено до суду обвинувальний акт стосовно селищного голови за хабар у великому розмірі

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України стосовно селищного голови одного з населених пунктів Попаснянського району, розташованому у безпосередній близькості з лінією розмежування з тимчасово окупованою територією.

Нагадаємо, що у жовтні поточного року керівника органу місцевого самоврядування викрито «на гарячому» безпосередньо після одержання від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірної вигоди в розмірі 205 тис грн за безперешкодне надання в оренду складського приміщення площею понад 400 метрів квадратних, в якому планувалось розміщення товарів народного споживання з метою подальшого здійснення торгівлі з населенням тимчасово окупованих територій в межах логістичного центру.

У ході розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням застави в розмірі 50 тис грн.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді безальтернативного позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...