Повідомлено про підозру водію вантажівки, внаслідок наїзду якої загинула малолітня дитина

Прокуратурою Луганської області погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), місцевому мешканцю, який, керуючи вантажним автомобілем з причепом, не впоравшись з керуванням, здійснив наїзд на десятирічну дівчинку.

Нагадаємо, що в середині липня поточного року у місті Новодружеську Луганської області сталася резонансна дорожньо-транспортна пригода за участю водія одного з суб’єктів господарювання, який, перевозячи асфальтну суміш, перевищуючи допустиму у межах населеного пункту швидкість, скоїв наїзд на малолітню дитину, внаслідок якого остання загинула на місці.

Факт порушення з боку підозрюваного правил безпеки дорожнього руху підтверджено висновками судової автотехнічної експертизи.

На цей час розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення права на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...