Прокуратурою заявлено позов до Луганського прикордонного загону щодо оформлення землі уздовж кордону

Прокуратурою області приділяється постійна увага додержанню вимог земельного законодавства.

В умовах проведення антитерористичної операції особливої гостроти набувають питання, пов’язані з визначенням правового статусу земель оборони в межах державного кордону з Російською Федерацією.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 439-р «Про затвердження плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим», уздовж державного кордону з Російською Федерацією розпочато будівництво проекту «Стіна», який передбачає облаштування прикордонної смуги інженерно-технічними захисними спорудами.

Встановлення захисних споруд на виконання проекту має відбуватись виключно на земельних ділянках в межах прикордонної смуги.
Водночас, права на земельні ділянки у прикордонній смузі відповідними територіальними підрозділами Державної прикордонної служби України дотепер не оформлено.

З метою забезпечення дотримання вимог земельного законодавства, зважаючи на початок фактичного будівництва інженерно-технічних споруд, передбачених проектом «Стіна», прокуратура Луганської області звернулась до Луганського окружного адміністративного суду із позовом про зобов’язання Луганського прикордонного загону вжити заходів до оформлення земельних ділянок загальною площею понад 9 тисяч га уздовж прикордонної смуги на території області.

На теперішній час судом відкрито провадження за вказаним позовом, розгляд справи триває.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...