Директорку однієї з будівельних компаній Луганщини підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

 

Старобільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно директора Товариства з обмеженою відповідальністю, яка вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та підроблення офіційних документів).

Встановлено, що протягом 2013-2014 років директорка ТОВ заволоділа бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію об’єктів, розташованих на території Білокуракинського району Луганської області, шляхом підробки офіційних документів, на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

У зв’язку із тим, що очільниця підприємства переховується від органів досудового розслідування, до суду направлено клопотання про обрання вказаній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та клопотання про привід з метою обрання вказаного запобіжного заходу.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...